En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

onsdag 13. november 2013

En overraskelse :-)

Hver kveld, mellom klokken 18:30 og 20:00, lokal tid ;-), er det mingleparty i dingyparken!  Der blir vi kjent med utrolig mange hyggelig folk! Vi har alle den samme interessen OG det samme målet, St.Lucia!  Språket er engelsk, for det meste! MEN vi hører hele sjangeret av sprog, tysk, hollansk, spansk, italiensk, gresk, norsk, svensk, dansk, belgisk, og sikkert mange, mange flere!

I går ble vi kjent med Dan, bl.a. Professoren skal holde foredrag om astronomi for oss seilere! Av alle ting, så kom han til oss i morges, og bad om å få overnatte 1 dag eller 2. Han var dessverre blitt uenig med skipperen der hvor han hadde "hyre", og måtte forlate sitt skip! Du snakker om hvilken kinki situasjon han var kommet opp i! Ombord hos oss var han velkommen for 1 dag eller 2 og vi har stor glede av en så hyggelig og munter gjest!  Lage mat kan han også! I dag ble det kylling i aspargessaus ;-)

Ellers har vi pratet mye om de forskjellige nyanser i språket vårt, (som i mange tilfeller er utrolig likt! ;-)), astronomi, Karlsvognen er plassert, likeså Venus og nordstjernen!  Videre går det om våre familier, hvordan vi lever og hva vi setter pris på. Vi har faktisk vært innom Obama også ;-) Vi er ikke så veldig forskjellige! Verdiene er de samme!!!  ;-)

Vi setter pris på ditt nærvær Dan, og gleder oss til ditt foredrag på neste onsdag!

1 kommentar:

  1. Så da blir det frokost på sengen et par dager for dere ????
    Kos dere , her hjemme er det øs/pøs og verre skal det bli.

    Hils resten av mannskapet.

    SvarSlett