Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

lørdag 9. november 2013

Velkomst- og -farvellparty

Bilde er tatt av ARC's fotograf, jeg har bare lånt det :-)
I går ble vi invitert av ARC og byen Las Palmas på velkomstparty og farvellparty for dem som skal seile via Kapp Verde til St. Lucia. De starter i morgen, søndag, klokken 13:00, og det er vel 50 båter.

Det var jammen en flott fest! Man blir nesten helt overveldet!  Alt påspandert. Små tapasretter og rød/hvitvin eller øl for dem som foretrekker det. Og DET sceneshowet!  Forrykende farger, kjempeflinke akrobater og folkloredans i flotte drakter.
Bilde er tatt av ARC's fotograf, jeg har bare lånt det :-)
Det står å lese på hjemmesiden til ARC, http://www.worldcruising.com/arc/event.aspx at vi var over 400 seilere i går på party'et :-). Og det kan jeg si, praten gikk meget livlig, selv midt under talen til ordføreren!  Da var det bare å skru opp mikrofonen i håp om at praten ville stilne noe. Jeg er ikke helt overbevist om at det hadde noen effekt!  Du skulle vært her Brit, da kunne du PLYSTRET til ro i forsamlingen!!!

Bilder blir det tatt av gjestene, og vi slipper ikke helt unna vi heller.  Noen av bildene fikk vi med oss hjem til og med!

Vi kom oss heldigvis i seng i skjebelig tid, for i dag, var planen å få strukket antennekabelen til
satelittelefonen!  FOR ET STREV, det tror jeg må være ordet! Trekkerørene var så full av ledninger, at der fikk vi ikke inn den 17mm brede kabelen! Og i det trekkerøret som hadde bare 2 kabler, var det jo helt umulig å få trekt den igjennnom!  UTGJORT!

Vi fant en løsning, ned med innerlineren, og OMSIDER så vi de to endene på satelittantennen på rett sted! Formiddagen gikk med, og vel så det! For i kampens hete oppdaget vi pluselig at aktre bad, og lugarer ikke hadde LYS lengre.  È det muli??  Har vi klart å dra ut en kabel som gir lys? Åhhh!  Det var aldeles til å få fnatt av!!

Tankene har nå svirret rundt i hodet noen timer og vi fant ihvertfall ut at det ikke kunne være brudd på noen kabler!  Det måtte være en, eller flere, sikring(er) som hadde slått seg ut!?!

Vi fant ut at nå var tiden inne til å få laget oss en bedre
Salongen omgjort til et verksted.....
middag!  Vi hadde fått kjøpt oss saltet torsk? og tilberedte den som lutefisk, med bacon og ertestuing! Måltiden ble udmerket, og vi har merket oss DEN GODE fisken!! Måltiden kan med fordel prøves på nytt!!


Kartbordet er full av duppedingser...

Kabelen var ganske gjenstridig!!
Vi sier til oss selv, om-og-om-igjen; "vi må passe på å holde oss slanke, fleksible, spreke, tolmodige, og ha et par porsjoner med godt humør, for ikke å snakke om galgenhumor!

For å gjøre en laaang historie kort. Aktre bad og aktre lugarer lyser nå som en SOL :-) Fruen, som har enda flere skjulte talenter, fant sikringen og TRYKKET den inn og dermed lyser det nå fin-fint! :-)

Alt vel ombord!  (Fruen er litt ovenpå... ;-)), Vi gleder oss til i morgen da selve satelitt-øret skal monteres på og prøves ut! Ellers gjøres nå alt klart for montering av vindroret. Dennis, mekaniker, kommer ombord på mandag for å hjelpe oss!

Ellers blir det tur ut til moloen i morgen for å beskue starten for ARC+ (Kapp-Verde-gjengen)  Start kl. 13:00 ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar