En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

torsdag 31. oktober 2013

Fiskelykke

Fiskeutstyret kan vi ikke klage på ihvertfall, om vi ikke får fisk underveis ;-). Kroker er innkjøpt, DEN snellen med ditto stilig knallgrønn sen og fiskestang! En diger klepp og et hylster til å ha fiskestangen i når man fisker.

Og vi får minst like mange gode råd på fiskefronten som på seilfronten! Føler virkelig for å kjøpe oss en fiskebok, så nå er handlelisten øket med et punkt til!

Krokene til venstre kostet 17,5 EUR pr. stk.! I mellomtiden har jeg prøvd å lese meg litt opp hvilke kroker som er best. Den kroken som det står mest om er oppvaskhansken som man tegner et stort øye på og fester en krok i....  Hmmmm.... høres noe biligere ut! ;-) Vi blir nok nødt til å prøve den varianten også!
Bjerkåsen er meget fornøyd med kjøpet, selv om vi begge to var enige om at totalt sett ble dette dyrt. (Men å sende den gode-gamle fiskestangen som spesialbagasje da vi dro fra Norge, var ikke særlig aktuelt...), så da så! Vår stadig morsomme tyske nabo Ernst, supplerte med at vi skulle nok fiske en god del for å få det utstyret til å gå i pluss! Vi skjønner poenget og da blir det vel fisk hver dag til middag?

Ellers blir det diskutert mye utstyr og vi går og kikker i, oppå og rundt hverandres båter. Heldigvis er det ikke bare vi som føler for å oppgradere litt her og der, sparegrisene til de fleste er nok ganske så slunkne før de drar herifra ;-). Det er herrene som prater mest, faktisk! :-) Med kaffekoppen i hånden om morgenen, på hver sitt dekk, utveksles siste dags "hendelse" :-))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar