En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

lørdag 26. oktober 2013

Syng: Alltid tidlig ute, på sin postmannsrute... ;-)

Det er Bård det, og jeg henger trøstig med! Ja, hvis det er noen som er kommet i skade for å tro at Bårds motto om å alltid være tidlig ute, er glemt, så tar de skammelig feil!  Dere kan tro han var fornøyd da han kom tilbake fra innsjekkingskaien med denne påskriften på konvolutten! "Early arrivals - welcome pack"! Ja, vi er tidlig ute, og følelsen for det føles GODT! I butikkene er stemningen god, på kaien likeså. Vi har GOD tid, hele 30 dager til start. Og MÅ vi bestille noe, fra Europa/USA, så tar det 14 dager sies det, så fremdeles har vi noen dager å gå på.... ;-)


 s/y Dory har vært vår nabo, både i Puerto Calero (Lanzarote) og her i Las Palmas :-) Et hyggelig ektepar, Jon&Trude, som har bestemt seg for å seile jorden-rundt! Dere kan følge de på http://www.jordomseiling-med-dory.com I går fikk vi en aldri så liten demostrasjon av paraseilutrustning ombord hos de og når vi får vårt utstyr ombord hos oss, kommer de til oss. Mottoet vårt er fortiden: "Look-and-learn"! Så alle  ivrige selgere som kommer ombord lærer vi masse av, så er det bare å sile det som vil være nyttig for vår seilas!  (heldigvis for selgerne, så vet de ikke
at de har med garvede innkjøpere å gjøre... ;-))

Kaptein Gry måtte ut å kikke litt på startlinjen i dag! Godt over 230 båter skal starte samtidig og jeg er sikker på at noen er veldig ivrige for å få seg en GOD start! Vår tyske nabo vant sin klasse et år, faktisk! Så vi har snakket litt om taktikk i dag! ;-) Konklusjonen min ble at vi kommer nok til å henge oss på han, om enn mulig, og muligens ta en andreplass ;-)) Ja, vi kan spøke vi! Humoren sitter ihvertfall løst!Ellers mangler det ikke på kunst og skulptur i havnen.  Vi ligger i en privat marina, med ikke så veldig gode ressurser har vi fått beskjed om. Så litt overbærenhet må vi ha. Dette er ingen "Yacht-club". MEN vi er velkommen på besøk i Yacht-club'en, Nautica. Men der var det mange restriksjoner. Menn får f.eks. ikke gå med sandaler!  Mr. Bjerkås har kun badesko & sandaler ombord.... Menn får f.eks. ikke gå med kortebukse etter kl. 18:00. Mr. Bjerkås har kun kortebukser (og en dongeribukse) med seg.... Damer er litt heldigere, de kan ha kortebukser, dvs. knebukser eller kjoler. Skoene bør være nette, dvs. ikke sandaler! Vi har med andre ord ikke sjangs i havet!

Ellers er det som kjent her, litt "kaldere" enn vi er vant med, kun 25 grader og skyet. Vi er blitt ganske klimatisert og må innrømme at 30 grader ville vært mer passelig!  Men som jeg nevnte for Trude i s/y Dory - det går det nesten ikke an å skrive hjem om!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar