Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

lørdag 26. oktober 2013

Syng: Alltid tidlig ute, på sin postmannsrute... ;-)

Det er Bård det, og jeg henger trøstig med! Ja, hvis det er noen som er kommet i skade for å tro at Bårds motto om å alltid være tidlig ute, er glemt, så tar de skammelig feil!  Dere kan tro han var fornøyd da han kom tilbake fra innsjekkingskaien med denne påskriften på konvolutten! "Early arrivals - welcome pack"! Ja, vi er tidlig ute, og følelsen for det føles GODT! I butikkene er stemningen god, på kaien likeså. Vi har GOD tid, hele 30 dager til start. Og MÅ vi bestille noe, fra Europa/USA, så tar det 14 dager sies det, så fremdeles har vi noen dager å gå på.... ;-)


 s/y Dory har vært vår nabo, både i Puerto Calero (Lanzarote) og her i Las Palmas :-) Et hyggelig ektepar, Jon&Trude, som har bestemt seg for å seile jorden-rundt! Dere kan følge de på http://www.jordomseiling-med-dory.com I går fikk vi en aldri så liten demostrasjon av paraseilutrustning ombord hos de og når vi får vårt utstyr ombord hos oss, kommer de til oss. Mottoet vårt er fortiden: "Look-and-learn"! Så alle  ivrige selgere som kommer ombord lærer vi masse av, så er det bare å sile det som vil være nyttig for vår seilas!  (heldigvis for selgerne, så vet de ikke
at de har med garvede innkjøpere å gjøre... ;-))

Kaptein Gry måtte ut å kikke litt på startlinjen i dag! Godt over 230 båter skal starte samtidig og jeg er sikker på at noen er veldig ivrige for å få seg en GOD start! Vår tyske nabo vant sin klasse et år, faktisk! Så vi har snakket litt om taktikk i dag! ;-) Konklusjonen min ble at vi kommer nok til å henge oss på han, om enn mulig, og muligens ta en andreplass ;-)) Ja, vi kan spøke vi! Humoren sitter ihvertfall løst!Ellers mangler det ikke på kunst og skulptur i havnen.  Vi ligger i en privat marina, med ikke så veldig gode ressurser har vi fått beskjed om. Så litt overbærenhet må vi ha. Dette er ingen "Yacht-club". MEN vi er velkommen på besøk i Yacht-club'en, Nautica. Men der var det mange restriksjoner. Menn får f.eks. ikke gå med sandaler!  Mr. Bjerkås har kun badesko & sandaler ombord.... Menn får f.eks. ikke gå med kortebukse etter kl. 18:00. Mr. Bjerkås har kun kortebukser (og en dongeribukse) med seg.... Damer er litt heldigere, de kan ha kortebukser, dvs. knebukser eller kjoler. Skoene bør være nette, dvs. ikke sandaler! Vi har med andre ord ikke sjangs i havet!

Ellers er det som kjent her, litt "kaldere" enn vi er vant med, kun 25 grader og skyet. Vi er blitt ganske klimatisert og må innrømme at 30 grader ville vært mer passelig!  Men som jeg nevnte for Trude i s/y Dory - det går det nesten ikke an å skrive hjem om!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar