En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

onsdag 23. oktober 2013

Ferden går videre... i morgen!

Nabobåten har det ikke vært liv i, mens vi har vært her! Men fiskene, de er aktive - under vannlinjen!  Denne store fisken, har sine runder, flere ganger for dagen, rundt båten og spiser grønske! Vi kan HØRE når den kommer, ja jeg også! ;-) Den leder an, spiser grønsken, de små tar avfallet som naturlig ramler av! Genialt! Lurer på om det er ungene den mater på denne måten?
Ellers var det ørlite vemodig å gå den daglige spaserturen vår, for siste gang, i denne omgangen! Vi har virkelig bidratt med den norske tradisjonen med å hilse på andre fotturturister underveis.  Vi treffer mange av de samme folkene hver dag. Noen så noe forbauset ut første dagen vi hilste, nå hilser DE først, med et stor SMIL ;-) (Det er spanjoler på tur.... ;-)) En GOD tradisjon, turfolket mellom, er plantet videre!

Minst 1 mil blir det hver dag og på hjemturen er sekken fylt av godsaker, som blåskjell og reker. Bård bærer sekken og hvis vi ikke går fort nok, begynner isbitene, som vi har bedt blåskjell-fiskehandleren dandere blåskjellene med, å smelte noe alvorlig!  Bård blir mer og mer våt og kortebuksen ser noe "komisk" ut ved adkomst s/y Morgengry ;-)


Varder bygges det her også!  Jeg har bidratt på denne! Jeg innbiller meg at det er noen andre norske som har startet byggingen av denne!?  Blir spennende å se hvor stor den er blitt når jeg kommer tilbake, for det gjør vi! Her er det godt å være ;-)

I morgen, går kursen enda lengre sørvestover, til Las Palmas, Gran Canarie. Der vil vi møte enda flere ARC-seilere, og kanskje flere av de norske er ankommet?  I år er vi 15 norske båter som seiler over Atlateren sammen. Noen av vi møtt allerede, utrolige koselige folk alle sammen! Den er hun&han på tur sammen! Vi er ikke alene.

Himmel & hav blir vår utsikt de neste døgn. Det er meldt om 5-8 sek./m. vind - noe lite i forhold til de "tunge" seilene vi har, men dessto mer kan vi glede oss til paraseilet som vi har bestilt og som vi får levert på Las Palmas. Her kan dere se Fuertaventura i bakgrunnen.  Naboøyen til Lanzarote. Vi må nok ha noen stopp underveis, fruen spesielt føler for et MORGENBAD ;-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar