En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

fredag 25. oktober 2013

Finally, Las Palmas

Med fin seilvind mot Gran Canaria, forlot vi Lanzarote for denne gangen. Verkstedssjefen kom bort og ønsket oss GOD tur og takket for at vi hadde vært der så lenge! Tenk i 1 mnd. har vi vært i Puerto Calero!  Fin havn, fantastisk verksted, fine turmuligheter, gode båtnaboer og hyggelig bevertning på land!

Marvellous sailing, Cath & Jim Mitchell!! See you next year in Lanzarote! ;-)

Her ser dere Lanzarote i det fjerne på venstre side og Fuerteventura på høyre side.
ARC-flagget vårt vaier stolt. Vi har fått "streng" beskjed om å flagge, og på denne turen mot Las Palmas, ARC hjerte, tok vi sjangsen på å flagge underveis også!  Det ble nesten "katastrofalt"!  Det begynte å blåse noe forskrekkelig, å lyne & tordne!  ARC-flagget "likte" ikke det noe særlig, så det tunnet seg alldeles rundt linen og så ut som en oppvridd fille!  Bård gikk frem på dekk, med redningsvest og line, selvsagt, og fikk reddet stumpene!  Heldigvis var det ikke særlig ødelagt. Mor slipper å stoppe det flagget, det har hun nemlig måtte gjøre med det norske flagget! Enden var så flisete etterhvert at ny ende måtte lages.  Da var det frem med gamle kunnskaper, stoppekunnskapene!  Utrolig hvilken kunnskaper en får brukt for på seiltur!


Ellers kan det hende at crew'et vårt som kommer ombord den 12. ikke blir arbeidsledig!  Vinsjen vår virker kun på "sakte" fart, så den må nok skrues opp og rengjøres.  Vi får se om oppgaven fremdeles er ledig når du kommer, Johnny!

Klokken 09:00 klappet vi til kai i Las Palmas. Utseilt distanse 105 nautiske mil på 19 timer. Motorseiling. Vi har fått fin plass på G-kaien, plass 42.  Her ligger ihvertfall 3 norske båter. Og de har vi truffet før, så vi føles allerede som kjente!  Båtnaboen vår på styrbord side er tysk og er riktig så gemyttlig!  Han seilte over til Karibien i 2011 også, men denne gangen skal ha bare bli der! Han lurte på om vi var klar til å dra?  Båten altså!  Det er den ikke, men fru Bjerkås mener hun har oversikt over hva som må handles inn.  Så nå er det bare å ta på seg "det svarte belte i shopping", og finne de rette forretningene!

Dårlig med nattesøvn i natt, så nå tror jeg vi rett og slett må ha oss en førmiddagslur! ;-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar