Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

onsdag 9. oktober 2013

Grønnsaksnett


Enhver langturseiler med respekt for seg selv, har frukt- og/eller -grønnsaksnett hengende ombord! Der ligger grønnsakene, stort sett, hvitløk, løk og poteter, luftig og lett og holdbarhetsdatoen står bi, og vel så det! Vårt har nå vært til testing siden Gibraltar og det har bestått testen! Vi har stort sett friske grønnsaker ombord, bortsett fra gulerøtter!  Det er utrolig hvor dårlig de holder på konsistensen!  De blir myke og slappe etter 1 dag i 30 grader! "Dinglende" gulerøtter er ikke noe stas!! Så gulerøtter kjøper vi i stk., ikke pr pose!

Ja da, Johnny, vi har kjøpt metervis med nett!  Så det blir plass til dine frokostbananer.  Vi morer oss  fortiden med at det er en veldig fin plass utenfor styrbord lugar... ;-) (så du vil dunke hodet i de hver morgen...!) Eller kanskje du skal få den ære å kjøpe inn en hel klase med bananer som vi kan henge opp-ned på hekken?!?

Mange drømmer!  Og det er det vi opplever, det er SÅ mange drømmer. De fleste har spart til dem i årevis, solgt hus og bil og bare drar avgårde! Vi har ikke hørt om noen som har angret, alle bare fryder seg, både hun&han! Man må ville det begge to og kunne slappe av i hverandres selskap. I dag traff vi et nederlands ektepar på kaien. Båten deres heter "Never finish". Og hun parerte rask med å fortelle at de bare måtte dra en dag, for mannen bare pusset og pusset og pusset, med TANNKOST ;-), så de ville nok aldri blir ferdig, hvis det ikke var for henne! ;-)

Alt vel ombord! Vår daglige tur til fiskehandleren er unnagjort!  Blåskjellene uteble, men de hadde frosne, utrolig gode de og, på den lokale SPAR-butikken! Blåskjell/reke/akka/crabstick-gryte á la Mr. Bjerkås vel fortært ombord. I dag fortjener vi en tur til den lokale baren med skinnsofa...! De har forresten sluppet opp for oliven som de serverer til vinen vi bestiller...., så i dag har vi bestemt oss for å ta med oss vår egen oliven!  Lurer på om bartenderen synes det er morsomt?!?! Vi har nemlig spøkt med han om at vi synes logistikken er litt dårlig..... på olivenfronten!


2 kommentarer:

 1. Så fantastisk, så dyktige dere er som realiserer drømmen sammen! All mulig hell og lykke på reisen, med hilsen fra Elna-Nini

  SvarSlett
 2. Hei, Elna-Nini! Så hyggelig at du følger oss på bloggen! Bloggen er ikke så veldig aktiv akkurat nå, da vi ligger ved land på Lanzarote for 4. uken.1 av ukene har vi vært på land, må gjøres det også :-)

  Vi har det veldig bra og har ikke angret ett sekund! Avreise til St.Lucia nærmer seg med stormskritt og det blir jo virkelig den store prøven, både med nattseilaser i fleng og kunne livnære seg på et fornuftig vis underveis. Vi gleder oss veldig og får våre gode kamerat Johnny Alkhold med oss. Vi har seil laaange etapper sammen før, så vi har en bra rytme sammen! Det er viktig!

  Vi er heldige som får gjøre dette sammen!

  Masse hilsener fra Gry

  SvarSlett