Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

fredag 11. oktober 2013

"Dressing overall" ;-)


 s/y Morgengry prøver så godt som hun kan å følge de internasjonale flaggregler. (Vi Nordmenn, er ganske så etterretterlige, har vi observert) Å flagge HELE døgnet, føltes noe "rart" i begynnelsen, men nå gjør vi det som en selvfølge!  Men ikke med vårt KNS-flagg, det henger stolt ved skutesiden fra klokken 9 til solen går ned.... ;-) Så er det opp med det "andre/vanlige" norske flagget vårt!

I dag har vi hatt den "store" forberedelsen til ankomst Las Palmas! Vi har nemlig fått beskjed om å dekorere båten vår med signalflaggene våre, og det i en viss rekkefølge! Det var ikke den jeg hadde lest meg til fra før, så dermed måtte alle flaggene taes fra hverandre og knyttes sammen på nytt, i en annen rekkefølge! Hele 40 forskjellige flagg!

Nordmenn er utrolig stolte av sitt flagg og dess større det er, dessto bedre! Våre ARC-venner og andre blue-waters-sailors vi treffer, har ett "bitte-lite-flagg", ja vi kan nesten ikke se våre naboers flagg på bryggen her f.eks. .....
I dag har vi forberdt oss på "dressing overall".  Iht. "the rally handbook, ARC". Vi er riktig forberedet iht til den samme boken. E, Q, p3, G, p8, Z, p4, W, p6, P, p1, AP, T. Y B, X, 1st. Sub, H, 3dr. Sub, D, F, 2nd. Sub, U, A, O, M, R, p2, J, P0, N, P9, K, p7, V, P5, L, C, S.

Vi Nordmenn, er også betegnet som ganske beskjedne, så vi heiste ikke opp ARC-flagget vårt første dagen vi var her....


Plutselig sto det en kar langs skutesiden vår og sa at han trodde nok ikke "Andrew Bishop, manager Director of the ARC", ikke ville bli blir særlig begeistret over at vi ikke flagget!  Furen ombord var ikke sen om å heise flagget!!  Og siden hen, er det utrolig mange som har spurt om vi skal seile "Arken" (ARC) og kontakt skapes :-)

Turen på vel 40 minutter er unnagjort i dag og!  OG endelig hadde fiskehandleren fått inn blåskjell!  2 kg. innkjøp og skal snart fortæres!! (Turen ble ikke forgjeves...;-))

Vi har hatt litt overskyet de siste dager, som dere ser på bilder. Solen titter frem til tider og  da stiger temperaturen 10 grader!!  Så det blir deilige med skygge igjen når solen forsvinner bak skyene. Temperaturen i skyggen er 30 grader. Dusj og avkjøling foregår stort sett på bryggen!  Det ser igrunnen ganske så rent ut i Puerto Calero, men vi har ikke tatt sjangsen på å stupe uti sjøen! Yacht'er med barn, lar barna utfolde seg, forresten!!  ;-))

Alt vel ombord, vi har et godt!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar