En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

torsdag 3. oktober 2013

Enda en dag på land!

Min sveisiske venninne syntes oppriktig synd på oss i dag, da vi nok en dag måtte stå på land! Roret drypper saltvann fremdeles, noe mindre, så vi måtte rett og slett safe oss med en dag til på land. Det er noe "tungvint" å stå på land, for vann kan vi bruke, men vi kan ikke "sluse" det ut! Det går i våtservietter!  Det blir litt oppvask, selv om alle måltider, bortsett fra frokosten, foregår på land, på den kinesiske restauranten! Jeg tok oppvasken i dag og oppvaskvannet er i kummen fremdeles, nyyydelig! ;-)

Her ser dere s/y Morgengry på verkstedet i Puerto Calero.  Bildet er tatt fra en av turstiene som går forbi, for akkurat nå er det "ingen" ting å gjøre ombord, bare å vente til sjøsetting.  Dvs. i dag har Marco Menozzi vært ombord og sjekket VHF'en og AIS'en vår. VHF'en fungerer enveis, alle hører hva jeg sier, men jeg hører ikke hva DE sier.....  AIS: Det er bl.a. et apparat som mottar hvilken båter som kommer seilende i vårt område. Dessverre så kommer det ikke opp noen melding om
hvilken båt det er! Marco har peiling og gode apparater som kan peile feilen! Og kanskje er det bare antennen som er dårlig? Han kommer tilbake i morgen, når vi er på sjøen, har han lovet! Event. ny antenne har han også! Da må en av oss opp i masten, kanskje blir det meg?, kanskje Marco??? ;-)

Vi liker oss heldigvis godt i Puerto Calero. Området her er flott, stille og forseggjort. Vi trenger ikke byens larm. Radioen vår virker! Ikke noe nattradio, riktignok, men vi har vår egeninnspilte musikk! Så i går var det konsert med Andrea Brocelli og VAMP for hele
verkstedet - høytalerne ute sto også på ;-)

I morgen gleder vi oss til sjøsetting og egenlaget MAT ombord! Det hadde vært gøy og invitert våre kinesiske venner ombord til middag, men dessverre, de jobber HVER dag, 7 dager i uken. Fruen hadde hatt 2 dager fri her for et par år siden, da hun var i Madrid med sin mor...! De er utrolig flittige og ser så avslappet og opplagte ut! Godt er ihvertfall det! De har mange gode spisende venner, observerer vi, og i går ble vi litt kjent med en norsk dame (vi hadde til og med felles kjente!) som hadde vært her nede i 20 år, og som også drev restaurant sammen med sin mann, "The Viking house". Vi gleder oss til å besøke dem, men først må vi lage litt mat selv, uten salt som krydder!, ombord ;-)

Alt vel ombord! 30 grader om dagen, litt lett overskyet, har kjent 4 regndråper i dag.... Sover, litt urolig om natten, luften er litt stillestående her på land... ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar