Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

tirsdag 8. oktober 2013

Premie for daglige trimturer

Som ekte nordmenn liker vi å gå på tur, så det tar i grunnen ikke så veldig lang tid på ett nytt sted før vi har funnet oss en tursti! :-) Mellom Puerto Calero og Puerto Carmen går det en flott tursti, som ikke bare vi benytter oss av!  Vi har inntrykk av at "alle" går frem-og-tilbake langs stranden/kysten her. Vår tur tar mellom 30 - 40 minutter, så da regner vi med at det er ca. 5 km. Motivasjonen i seg selv er å få bevegd kroppen, spesielt bena!!  Overkroppen har vi et godt trimprogram for. En seilers overkropp ser vanligvis ikke så ille ut, bena trenger litt ekstra

ved landligge og så er det hjerterytmen som må opp noen hakk, kan man si!

Stien veksler mellom hardtrampet grusvei, litt mer løsaktig lavasand, til trapper på de "bratteste" kneikene! :-)
Utsikten er det ingen ting å si på!

Hvileplasser finnes uderveis.... ;-)

Når vi nærmer oss "byen", er de bratteste stedene meget forseggjorte. En av fordelene med systemet er at vi blir kjent med de som går foran eller bak oss. I dag syntes fruen på vedlagte bilde at hennes mann kunne da se noe mer sporty og glad ut da hun tok bildet.... ;-) Bård kunne supplere henne med at det var helt normalt... ;-)
Vi går forbi mange flotte hager!

Har man ikke hage, kan man bruke krokker og trapper!

Målet er fiskehandleren!  Ja, det må sies!  Fiskediskene i Spania OG her på Gran Canaries er bare helt fantastiske!  Ja, selv i vanlige dagligvareforretninger er fiskedisken mange meter lange (sikkert 5 meter!!) med allslagens delikatesser! Vi er så imponerte og har gitt uttrykk for det til fiskehandlerne.  Og de supplerer med at de har jo mange kilometer lang kyst, så det skulle bare mangle!!

Målet i dag var 2 kg. blåskjell!  Fiskehandleren vår sa til oss her forleden at han "alltid" hadde 40-50 kg. blåskjell tilgjengelig. MEN akkurat i dag, var han helt utsolgt!  Men hva skuet vårt øye? Hummer?  Eller Bogavante som det heter her nede. Bård så på meg og jeg på han.  Vårt skjønne barnebarn, Julie er 12 år i dag, skal vi feire henne med hummer? Som sagt så gjort! Her ligger de nykokt, snart klar for servering!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar