En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

onsdag 2. oktober 2013

Downwindsail to the Caribien Islands

Vi har bestemt oss, det ble et downwindseil på oss - parasailor.  http://www.parasailor.com/uk/home.html Ser det stilig ut!? :-) I forkant var det å ta forskjellige mål.... Det viste seg at skissen av båtens rigg ombord ikke var helt 1:1, men med Bårds øyemål og sans for geometri og hypotenus så tror jeg nok ganske bestemt at vi får et riktig seil!

Nå er det bare å glede seg! Vi har bestilt kurs også i parasailor... 1 uke før avreise, for 4 personer! :-))

Ellers må jeg jo bare innrømme at landligge er et "strev", som våre båtvenner som ligger på sjøen, medlidene med oss synes også. Bunnsmørning av undervannskroget hadde vi bestemt oss for at vi skulle sette vekk til verkested.  I og med at både kjøl og ror hadde fått seg et ublidt møte med noen kjempesteiner, var det greit å få litt total-ekspert-hjelp!  Men så så var det denne karen her, ekspert på polering av båt! 4 timers arbeid, mente han det ville ta, og vi kunne nyte naturen og gå
oss en laaang tur istedenfor å stå å stirre inn i et hvitt skrog/polere!!! Vi falt for argumentene, for selv om det ble en overskyet dag, så viste temperaturen 30 grader og vi var slett ikke sikker på at VI ville klare samme tempoet som en innfødt-ekspert-polerer. En annen sak, er at i skrivende stund, koser han seg sånn med s/y Morgengry, at han har brukt 2 dager! MEN det skal være sagt, hun har aldri skint slik som nå. Dette kan han, vi skal være enig i det. Og jeg som er så kritisk! Det er omtrent bare jeg som kan polere ombord, såvidt Bård slipper til!.... ;-)

Leser du dette Kjell-Ove, så må du studere
nærmere på "arrangementet" som han står i!  En drøm for enhver Bergens Seilforeningsmedlem som skal polere båten sin! (kjørbar) Selvsagt med ditto sele, sikkerheten ivaretas!  Jeg har fortalt han at jeg jobber i en sikkerhetsbedrift og har sans for hans sikring av han selv! :-)

Vi gikk på tur, som anbefalt, til nærmeste by. En flott tursti er laget langs stranden. Svett og inspirert etter 40 minutters "hei, halo, good day, buenas tardes, hi - vi var ikke alene på "promedaden", som besto av SAND og steiner. Tærene var et syn for seg selv, de måtte vaskes, dvs. skrubbes, ved ankomst vel hjemme igjen! Og poleringsmannen var fornøyd med nok en dag med nyttig arbeid til glade seilere! Gracias!

I morgen er det ut på sjøen igjen. Riggsjekk står for tur og spinnakerbomutrustning skal monteres og ny VHF må installeres.  Vi har omtrent blitt venner med alle servicefolkene som er å oppdrive i Puerto Calera... og vi går bare rundt å smiler og har kommet oss igjennom hele menyen til den kinesiske restauranten her... ;-) "Pata Laqueado".

2 kommentarer:

  1. Hei til dere! Nå virker det så uendelig lenge siden vi var i vår båt! Det er akkurat som om dere er i en annen verden enn oss. Kos dere og nyt det. Om ikke lenge kommer vi på besøk :-) Klem

    SvarSlett
  2. ... og da blir det parasailor-kurs! Gøy hva? :-)

    SvarSlett