Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

søndag 29. september 2013

Volvo Ocean Race 2014-2015

Det er ikke vi som er påmeldt til Volvo Ocean Race :-), men på vår vandring bryggelangs i dag oppdaget vi denne flotte båten, som skal seile jorden rundt i 2014-2015. Litt av et skue!

Vi har hatt en rolig søndag i dag.  Har fått gått oss en tur i nabostrøket og beundret de mange bungalower som er her. Sikkert noen norske som har kjøpt seg bolig her også, for minibanken hadde norsk tekst!
Tårnet, som står helt ute på moloen, med utsikt utover sjøen, var marinaens kontor, tidligere. Nå har marinaen flyttet inn i hypermoderne kontorer på landsiden, med god utsikt der også...., men ikke på langt nær så closed to the sea!

Fiskestang og snelle er ennå ikke kjøpt inn, foreløpig kikker vi bare beundrende oppi de båter som har utstyret på plass og er klar for en fisketur og kanskje en sverdfisk napper på?

I Spania og ellers i Middelhavet og for den sagt skyld i Atlanterhavet, liker fisker brød!  Barna har med seg en stor pose med brød på søndagstur, som de mater fiskene, i mangel av ender, med. Så forresten noen ivrige voksne også.... ;-)

Ellers har dagen gått med til litt vedlikehold, stadig noe som må pusses, både ute på båten og inni!  Har faktisk pusset vannkjelen i dag, den er SÅ flott og blank nå!! Bård har klart å fikse styrbord laterne, den har nemlig levd sitt eget blinkende liv.


Vi har også vært heldig, på en søndag!, og fått kontakt med en servicemann.  Han driver firmaet Waterline Yachtservice og han har allerede vært ombord og sett på pumpesystemet vårt og funnet feilen ved hjelp av Bårds filosofering i forkant, over hva som kunne være feil. Et rele har gått i stykker, heldigvis ikke vannpumpen!  Det har nok fått seg en "trøkk" når det skvalpet rundt 200 liter med vann under dørken og nå i det siste har det skvulpet 5 liter med diesel. (En av reservetankene med diesel, snudde seg nemlig nesten helt rundt i en av brochene som vi hadde utenfor Gibraltar.... ;-))
Nå lader vi opp til å komme på land i morgen tidlig. Da skal skråget taes både under og over vannlinjen.  Roret er blitt litt "flisete" etter "landkjenningen" som vi hadde på fastlandsSpania, så det må repareres.  Ellers er det ikke måte på hva Servicemann Henning Krützkamp kan.  Han kan også klatre i riggen og ta full riggsjekk.  Det spørs om han ikke skal få anledning til det også. Vi regner med å være på land i vel en uke.

Vi har det bra. Temperaturen holder jevnt 25 grader. Det er "lettskyet" og litt vind.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar