Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

søndag 1. september 2013

Til Mallorca i mye vind og bølger!

Solnedgangen i går vitnet om godt vær! Men den sier ikke så mye om hvor mye vind og bølger vi får. Jeg har prøvd å sette meg inn i den spanske værmeldingstjenesten og kan ikke si meg helt fornøyd med det jeg har funnet!  Her var det mye fargekoder som helt sikkert er logisk for en spanjol, men for en nordmann...?, nei. Ved hjelp av det italienske værtjenesten supplert med den spanske bestemte vi oss for at neste way-point måtte bli Mallorca ett eller annet sted. Ihvertfall et sted som ville gi oss medvindseillas ;-)
Og her er vi nå, på Mallorca - i en bay utenfor en populær turistby som heter Pollensa, nærmere bestemt Punta del Ravell. Og her er det andre som også synes er pent! Bildet viser en residens, med kun 1 helikopterdekk, men de har 2 svømmebassenger! De har kjøpt seg en gammelt slott og pusset det nyyyydelig opp! Til og med tatt vare på en gammel borg, kanskje det er der ett av svømmebassengene er??

Vi har seilt som bare det i dag!! Det har blåst friskt, fra 9 - 14 sek./m. og bølgene har til tider
 vært høye som berg! Ja her gjelder det å holde seg fast, både når en må nedunderdekk og når vi er i cockpit'en.  Vi har forsvarlig redningsvest på og sele! ;-)

Bård drømmer om kutterstag og det blir det vel en råd med i Gibraltar tenker jeg!  Kanskje han skal få det i 'bursdagspresang?

Ellers har jeg drømt om baccalao i dag. Jeg har kjøpt inn fisk, løk, chili, poteter og ferske syltede paprika!  Det sistnevnte lurte Bård veldig på da jeg kunne berette om dagens middagsplaner.  Da måtte jeg minne han på at jeg er jo bergenser og de kan selge levende torsk i skiver også... ;-)

Alt vel ombord til tross for at vi fremdeles driver å øser på de 200 liter med ferskvann som er under dørken.  Men nå tror jeg det minker noe.... ;-)

2 kommentarer:

  1. Tror det der med bursdagspresang, var en lur ide. Det skulle jo være nyttig. Ellers har vi hatt vår første høsttur med regntøy og 10 gr. Og her i Bergen både regner og blåser det. Føles som om høsten banker på for fullt.

    SvarSlett
  2. ... fikk dere bena eller fotsålen nedi sjøstøvlene?? Forleden dag, da vi ruslet gatelangs i Menorca, oppdaget jeg til min forskrekkelse at det var høstblader på gaten! Skummelt! Temperaturen tilsa at det var full sommer, men bladene hadde tatt takk for seg ;-)

    Må innrømme at vi ikke savner regnet og blesten, ihvertfall ikke den kalde.

    Stor klem fra oss og den 12. blir en milepæl i år!

    SvarSlett