En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

onsdag 4. september 2013

Ny filterkopp er i boks!

Utseilt distanse ble 25,2 nautiske mil og målet i dag var Palma på Mallorca fordi vi hadde fått kontakt med hun som solgte båten til oss og lurte på om hun tilfeldigvis hadde en filterkopp å selge oss på kontoret? Og det hadde hun! Og da vi kom inn til henne på kontoret kunne hun fortelle at det var "mange" som hadde ødelagt akkurat den "koppen".... så hun hadde kjøpt inn litt ekstra.  Vi kjøpte 2 stk., (de 2 siste hun hadde) for sikkerhetsskyld! Lykken var at hun kunne henvende oss til en båtforhandler som "hadde-alt" til rimelige priser!  Så dermed fikk vi kjøpt rep-set. til pumpen på det elektriske toalettet vårt også!
Det må nemlig skiftes det også! Men det er ikke fullt så presserende....., kan man si ;-)

Så ligger vi her, inneklemt mellom cruiseskip og yacht'er på størrelse med vårt eget kongepars skip!   Og vi som nesten ikke har sett en båt på havet på vår overfart, og det kan vi skjønne, "alle" ligger jo   i Palma, på Mallorca! De er imponerende syn, det må vi bare ha sagt, spesielt seilbåtene ;-)

Her i Palma var det 7 marinaer å velge mellom og vi "valgte" oss den vi syntes virket mest tiltalende via Pilot-boken. Vi ropte de opp på VHF-kanal
 09. "The length of the yacht"? "14 meters", ble mitt spake svar", "Sorry, we have no birth for you"... Ojsann, dette kunne jo kanskje bli vanskelig!  Men det er jo 4. september, (utenfor sesong) og det skal være plass til 2800 båter!, det må da være plass til oss også!?!? Vi ropte opp neste marina, Club Nautica! Og der var det plass, vi måtte bare vente litt på tur.  Oj, der følte vi oss virkelig heldige! Og betalte gladelig de 63 EUR de skulle ha for plass, 1 natt.!  I ettertid, på vår gode studieplass fra cockpit'en ser vi jo at det er mange ledige plasser....  Hmmm, dette er ikke så
veldig godt å forstå seg på!  Ja, ja, vi fikk gjort det vi skulle, kun shopping av reservedeler i dag. Jeg har sett en enorm katedral på enden av kaiområdet, må nok lese meg litt opp på den i morgen tidlig!

Ellers er det noen båter som er litt mer folksom, enn vår! ;-) Kapteinen på denne båten hilste hjertelig på oss i dag.  Han hadde gjort et godt varp og skulle nok lede denne gjengen ut til et interessant område!  Mallorca har uante mengder med grotter!! Ja, vi så til og med en SEILbåt, ja med mast, gå inn i en av grottene!!

Nå er planen Ibiza neste - kanskje når vi dertil i morgen.  Værmeldingen lover bra for fin seilas!  Alt vel ombord! ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar