Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

fredag 27. september 2013

Blue Waters Sailors = Bjerkås sine :-))

Vi har kanskje brukt lang tid på overfarten, ikke vet vi? Men vi er nå seilere og da får vi bruke vindkraft!  Når jeg nå i ettertid regner på gjennomsnittfart, ble det 3,9 knop. Litt motorkjøring har det blitt, ellers hadde vi ikke vært til land ennå.... :-) Ikke at det hadde vært så gale, vi har trivs utrolig godt underveis og båten seiler som en gud (er det ikke det vi sier?), og vi føler oss ikke trette og slitne etter over 5 døgn i sjøen.

Kun å se himmel og hav, ispedd med litt dyreliv, er et godt liv! :-)

Vi har stort sett hatt BLÅ himmel og sol. Mandagen, tredje dagen underveis, var overskyet.

Laternebruk syntes å være en gjengs oppfatning om at det er unødvendig bruk av strøm. Til og med STORE lasteskip setter på laternene når de synes at jeg bør se dem og de tar dem kjapt av igjen når vi passerer hverandre. Jeg lurer på om de er klar over at de ser ut som spøkelsesskip der i nattemørket og at det ikke er noe
Hvit sandstrand på Playa Francesca - Graciosa
gøy for oss, før vi er helt sikker på at DE SER oss.

God stemning ombord har vi hele tiden, men må si at den stiger, om enn mulig, når vi opplever dyrelivet! Majestetiske hvaler som siger gjennom havet, yrende delfiner som hopper rundt båten, ja, til og med 5 skildpadder har vi sett flytende avgårde.  Når vi kommer gjemmer de hodet og håper vi ikke kjører på de! Så kikker de opp når vi er vel forbi ;-) Kanskje det "rareste" vi har sett denne gangen var en fugl som danset avgårde på sjøen. Det så ut som den dyppet tærene sine såvidt nedi, spratt så oppigjen og gjentok sin dans om-og-om igjen!

Litt utfordringer har vi underveis og vi er glad for at de utfordringer vi får skjer nå og ikke når vi er på vei over til St.Lucia/Karibien! Denne gangen var det vannpumpen som svikter oss, så vi kan si at vi har NOK ferskvann ombord!  INGEN ting har lekket ut, alt er godt inntakt i tankene.  Dvs. de 2 første dagene fikk vi litt sving på pumpene, men de siste 4 dager har vi måtte ty til sjøvann og flaskevannet som vi har kjøpt inn! :-) Saltvann fungerer utmerket godt som vaskevann!  Håret på mitt hodet ser, om enn mulig, enda mer krøllete og uregjerlig ut, enhver frisørs drømmejobb må det vel være nå? ;-)

Nå har vi fått telefonkontakt igjen og har ringt til en marina og spurt om vi kan få plass der, 1 uke eller 2?  Det fikk vi, jippy! Så nå blir vi å se i marina Puerto Calero på Lanzarote og der håper vi på landligge også og at vi treffer mange ARC-seilere :-))

2 kommentarer:

 1. Hei seilere ! Godt å høre at dere er kommet vel frem til Kanariøyene. Skjønner dere har hat en fantastisk seilas, uten om starten.Når jeg leser om overfarten deres har ikke ting forandret seg verken når det gjelder fiskere,blinkende lys og store skip. Og for ikke å snakke om den gleden det der å se delfiner leke seg rundt båten. Skal si dere var heldig med hvalbildet. Det må ha vært en stor opplevelse. Likte dere Graciosa ? Vi lå oppankret samme plass som dere. Neste havn ble også for oss Puerto Calero. Tror dere vil trives der.
  Litt hjemmende i fra : Sliter fortsatt med kneet og har vært sykemeldt siden vi kom hjem fra Hellas og er fotsatt sykemeldt. Ellers har vi hat mye bra vær i det siste.
  her hjemme.
  Kos dere i Puerto Calero.
  Klemmer fra Elisabeth og Bjørn-Åge
  pluss Britt som nettopp stakk innom.

  SvarSlett
 2. Hei, igjen! Så kjekt å høre fra dere igjen! Ja, her koser vi oss, luksushavn. Alle er hyggelige og vil vårt beste! Nå er det helg, så det går ikke fullt så fort som jeg (fruen) kunne tenke seg! Har visst ikke kommet helt inn i the slow motion life :-) Men jeg har fått brukt litt energi i dag også, så jeg er fornøyd!

  Nå sitter vi og planlegger neste ukes tatikk. Har tenkt oss på land og har fått aksept om at de løfter oss opp på mandag. Da blir det vel en uke på land, med litt understellsbehandling.....

  Godt å høre at været ikke er så ille og at Stolzen og fiskeværet ikke ble så gale. Kjedeligere er det at kneet ditt ikke fungerer, det kan jeg litt om.... ;-) Håper "de" snart for orden på det! Du er jo UNG og SPREK og skal jo ikke halte avgårde som en gammel mann!!

  Hils Brit så mye!! Og Elisabeth selvfølgelig!!
  Klemmer fra oss ombord! Lillebror Ludvig hilser også

  SvarSlett