En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

søndag 8. september 2013

LANDkjenne ;-(


Vi siktet på Barcelona, og vindretningen sto oss bi, omtrent i 10 minutter!  Så dreide den og blåste opp noe forskrekkelig!  Igjen, hvor dårlig går det an å melde om vind og retning!  Jeg trodde at akkurat det var greit for sjøforhold!  Ikke her ihvertfall!  Vi måtte falle og falle og endte altså i "La Mona de Cap Prim". Bøkene vi hadde ombord dekket ikke dette området, så da var det å bruke "Navionic" som vi har på iPad'en og kartplotteren vår. Vi fant et fint sted for ankring, like bak en øy!  I og med vindens styrke (opp i storm styrke) og retning underveis falt mørke på og vi så omtrent ikke en hånd foran oss! Men akkurat til at det er forsvarlig..., inntil vi kom bak øyen....!!  Vi "listet" oss inn og jeg minte Bård på dette liker jeg ikke noe særlig, spesielt med landkjenne nattestid!! Kartet viste en "renne" på 6,5 meter, vi stikker 2 meter, så det skulle jo være greit!  "BOM", sa det plutselig, kjølen deiste borti land/en sten!, "Åhnei, skatten min, det er akkurat dette jeg ikke liker!", utbrøt jeg!  Kapteien holdt hodet klart... og dermed sa det BOM en gang til!! "Åhhh, nå kan vi bare stå er på skjær som noen nisser", utbrøt jeg! Kapteinen holdt hodet klart, fremdeles....., og plutselig kunne jeg lese på dybemåleren, 0,5 mtr., 0,7, 1m. under kjølen! "La oss komme oss ut av denne rottefellen!!!

Like "rundt hjørnet" fant vi en fin ankerplass, i stummende mørke, klokken var blitt nærmere midtnatt!

For å si det slik, Bård tok første ankervakt. Jeg neste!  Vi sov fra kl. 05:00-08:30 begge to! Da tok vi oss et velfortjent stup i sjøen, spiste frokost og ble enige om at neste ankerligge skal forgå i LYSET :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar