En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

lørdag 28. september 2013

Standsmessig

Ja, her ligger vi, meget standsmessig, i Marina Puerto Calero på Lanzarote. Jeg oppdaget til min forskrekkelse at pullertene var i nypusset messing, du snakker om! ;-)

Vi har ikke fått orden på pumpen vår ennå...., i dag er det lørdag må vite og i morgen er det søndag, så det får vi først orden på, i beste fall, på mandag! MEN nå har vi vann lett tilgjengelig ved hjelp av slangen som vi har festet til kran på land. Vi er reddet.  Diverse muligheter for dusj på landfasilitetene er jo en gode også, reddet i dobbel forstand!

Vi har kommet frem til en god løsning for en manuell pumping av vannet fra tankene våre, håper den vil fungere når diverse "remedier" er innkjøpt :-)  Det skal bli greit å ikke være såååå avhengig av et elektrisk anlegg i båten. Fint å ha et alternativ å lene seg på ;-)

Underveis ble det vask pr Atlanterhav.  Skipperen egner seg som oppvaskerske også, skal si jeg er heldig! ;-) Han har utrolig mange gode kvaliteter og her får han virkelig brukt dem i fullt monn!!

I dag har vi sovet lenge, så lenge som vi klarte!  Klokken ble 08:00..... Da spratt, den nevnte Skipper opp, tok oppvasken, lagde kaffe/te og vekket sin kjære i ni-tiden.... for kaffe/te-filosofering på akter dekk. Og sitte i cockpit'en å studere livet på land, ombord i de andre båtene og miljøet rundt oss er utrolig kjekt. Plutselig får vi øyekontakt med "noen" og kontakt er opprettet og praten går livlig neste gang vi møtes på land. Det blir mange GOD MÅREN, du kan likesågodt si det på norsk, på våre vandringer fra båt til vaskemaskin/dusj/supermarked/etc./etc..I dag har vi hatt litt vask av tøy. Dvs. morgenkåpene våre!  Noen av våre lesere husker kanskje at vi

måtte "ofre" dem under en meget kald og våt seilas til Kreta.  Siden har de vært litt "merkelig" i sin konsistens, full av SALTSJØ! Kan dere se den lilla og den blå morgenkåpe til tørk innimellom båtene der?
Marinaen vi ligger i er stor og her er det aktivitet.  Sesongen har ikke helt startet opp ennå, det er ikke før i oktober har vi fått høre.... Så nå er det full action for klargjøring av båter til den store sesongstart som er fra oktober til desember! Da er leiemarkedet (av båter) og fiskemarkedet (fisketurer) stort!  Dere skal se de fiskestengerne de har her nede! Vi var innom en fiskehandler i dag og kikket litt på utstyr! Over 1300 EUR for en SNELLE, UTEN GØTT!  Det er jo aldeles til å besvime av! Og vi som har så lyst å ha en fiskestang på hekken over til St.Lucia?! Stadig den nevnte Skipper, mener at Las Palmas er tingen!  Der er det nok noe rimeligere..... :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar