Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

lørdag 28. september 2013

Standsmessig

Ja, her ligger vi, meget standsmessig, i Marina Puerto Calero på Lanzarote. Jeg oppdaget til min forskrekkelse at pullertene var i nypusset messing, du snakker om! ;-)

Vi har ikke fått orden på pumpen vår ennå...., i dag er det lørdag må vite og i morgen er det søndag, så det får vi først orden på, i beste fall, på mandag! MEN nå har vi vann lett tilgjengelig ved hjelp av slangen som vi har festet til kran på land. Vi er reddet.  Diverse muligheter for dusj på landfasilitetene er jo en gode også, reddet i dobbel forstand!

Vi har kommet frem til en god løsning for en manuell pumping av vannet fra tankene våre, håper den vil fungere når diverse "remedier" er innkjøpt :-)  Det skal bli greit å ikke være såååå avhengig av et elektrisk anlegg i båten. Fint å ha et alternativ å lene seg på ;-)

Underveis ble det vask pr Atlanterhav.  Skipperen egner seg som oppvaskerske også, skal si jeg er heldig! ;-) Han har utrolig mange gode kvaliteter og her får han virkelig brukt dem i fullt monn!!

I dag har vi sovet lenge, så lenge som vi klarte!  Klokken ble 08:00..... Da spratt, den nevnte Skipper opp, tok oppvasken, lagde kaffe/te og vekket sin kjære i ni-tiden.... for kaffe/te-filosofering på akter dekk. Og sitte i cockpit'en å studere livet på land, ombord i de andre båtene og miljøet rundt oss er utrolig kjekt. Plutselig får vi øyekontakt med "noen" og kontakt er opprettet og praten går livlig neste gang vi møtes på land. Det blir mange GOD MÅREN, du kan likesågodt si det på norsk, på våre vandringer fra båt til vaskemaskin/dusj/supermarked/etc./etc..I dag har vi hatt litt vask av tøy. Dvs. morgenkåpene våre!  Noen av våre lesere husker kanskje at vi

måtte "ofre" dem under en meget kald og våt seilas til Kreta.  Siden har de vært litt "merkelig" i sin konsistens, full av SALTSJØ! Kan dere se den lilla og den blå morgenkåpe til tørk innimellom båtene der?
Marinaen vi ligger i er stor og her er det aktivitet.  Sesongen har ikke helt startet opp ennå, det er ikke før i oktober har vi fått høre.... Så nå er det full action for klargjøring av båter til den store sesongstart som er fra oktober til desember! Da er leiemarkedet (av båter) og fiskemarkedet (fisketurer) stort!  Dere skal se de fiskestengerne de har her nede! Vi var innom en fiskehandler i dag og kikket litt på utstyr! Over 1300 EUR for en SNELLE, UTEN GØTT!  Det er jo aldeles til å besvime av! Og vi som har så lyst å ha en fiskestang på hekken over til St.Lucia?! Stadig den nevnte Skipper, mener at Las Palmas er tingen!  Der er det nok noe rimeligere..... :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar