Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

torsdag 12. september 2013

Fin bør med nok en nattseilas

Vi blir tatt imot som grever i enkelte marinaer vi besøker. Dvs.  de som betjener marina'erne er svært hyggelige og hjelpsomme og det er jo bra for vi må jo betale noen euro for å ligge der. I denne marinaen på Ibiza, St. Antonio,  fikk vi en ekstra lapp, hvor vi kunne få gratis champagne før kl. 17:00. Vi og en hyggelig gjeng med engelskmenn stilte i baren kl. 16:30!  Tror dere de hadde champagne igjen til oss? Nei!  Det var nå så utgjort!  Ja, ja vi fikk nå prøvd sittegruppene de hadde satt ut til slitne seilere... ;-)

Nå har vi hatt oss nok en nattseilas og nye 175 nautiske mil er tilbakelagt. Vi er i Puerto de Adra og her har vi også vært med s/y Spurs i 2008!  MEN havnen er helt forandret, Marit&Johnny! De travle fiskerne som føk ut og inn bak moloen er der fremdeles, men nå har de utvidet til skikkelig havneplass for seilerfolket! Så vi slipper å ligge longside langs en fiskebåt.... ;-) Og prisen er det heller ingen ting å si på, vel 23 EUR.
Bård har nettopp vært innom supermarkedet, mens fruen tok seg en lur, nattseilaser tar på, og han utbrøt begeisret da han kom tilbake at her var det gøy å handle! Gunstige priser og DET utvalget av alt du kan TENKE deg! Vi må nok ta oss en tur dit, begge to i morgen tidlig! Ja, vi har hatt oss nok en nattseilas!  Vi hadde ikke planlagt det i utgangspunktet, men vinden var så gunstig med oss, at vi slo til der og da! Mat og drikke hadde vi jo ombord, så hvorfor ikke!? Kursen ble lagt om, om nå er vi i Puerto de Adra. 175 utseilte nautiske mil, dvs. en gjennomsnittfart på 5 knop!  Det er slett ikke verst, for i en periode gikk det godt under 3 knop!  Men da skjønner dere at i en periode i natt gikk det i over 8 knop! Da går det unna!!
Utsikt fra toalettvinduet... ;-)
Ellers har vi ledd litt av vår spasertur på promenaden i Torrevieja!  Det var vi, og alle pensjonistene og de helt unge mødrene med barnevogn.  I en periode hadde vi litt problemer med å komme forbi en "gjeng" pensjonister! Endelig klarte vi å flise de og kunne sette opp tempoet noe!  Og tror dere ikke, da vi med godt mot rundet et hjørnet, var gjengen med pensjonister der igjen!  De hadde gått en "snarvei" :-)) 

Vi nærmer oss stadig Gibraltar, litt over 100 nautiske mil gjenstår. Så noen fine steder til skal besøkes her på fastlandsSpania! :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar