En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

tirsdag 3. september 2013

200 liter pr svamp!!

Flott seilas i dag også!  Mallorca er et paradis for seilere og ikke så verst for de som må være under dekk å få opp 200 liter vann pr svamp!! Bård utbrøt en gang der jeg kom opp for å få litt kald luft og vind, at nå har vi seilt forbi et område "e kan lige"!! ;-) Jeg må bare si at regelen er heretter å rope på mannskapet når det er noe interresant på sjøen eller på land.... ;-))

Innerskroget på s/y Morgengry er svært rent nå!!


400 liter med vann har vandret frem og tilbake fra styrbord til barbord side, alt "byggestøv" er en saga blott for nå er det ganske så rent vann som kommer opp! ;-)

Vi har det bra, uten ferskvann. Oppvasken klarer seg udmerket med saltvann, likeså våre kropper. Frisyren min, er om enn mulig, enda mer krøllete! Hvem er det jeg har fått disse krøllene fra?  Morfar eller Farfar, de hadde jo krøller???!!  Mamma & Pappa har ihvertfall ikke krøller?? (Bård liker heldigvis sin krøllete kone ;-) )

Nå har vi ankret opp i Cala Caragol, halveis til Palma, hovedstaden på Mallorca.  Der har vi fått kontakt med en selger, som mener hun kan skaffe oss ny filterkopp! ;-)  Vi har sendt bilder og hun likeså, så i morgen er det håp!

Ankringsplassen, er slett ikke gale!! Tonje du ville storkost deg, likeså du Brit!  Forresten alle dere andre også!  Tenk å få bygge en "hytte" her!! Stranden er knallhvit og vi ligger for eget anker rett utforbi, på 2,5 meter!  Dette er ett av paradisene vi har seilt forbi i dag, og heldigvis vi seilte ikke forbi dette!!  Bård har sagt et par ganger i dag: Her kunne vi seilt med barn og barnebarn og virkelig nyyyydt det! Her er utrolig mange ankringsmuligheter og hvis man også ønsker muligheter for landkjenne, shopping også! ;-)

Utseilt distanse: 25,2 nautiske mil, akten på tvers, 4 timer. Vi ser nå over til øyen Cabrera som vi godt kunne tenke oss å besøke!  Det blir ikke i denne omgang, pga. filterhuset!!! Grrr.!  Men vi kommer igjen, det er jeg overbevist om!! Mallorca er en FIN øy! Alt vel ombord!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar