En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

fredag 13. september 2013

En svenske som lederstjerne!! ??

I går, da vi seilte på vei til Adra, oppdaget vi et svensk flagg på hekken!  Kanskje skal de samme sted som oss? Vi hang oss på og skal si de kunne seile!  På bildet her seiler vi forbi La Manga. Nesten gjennom hele natten så vi hekken på "svensken" og akterlaternen deres ble som en lederstjerne for oss. Irriterende at vi ikke klarte å ta de igjen! MEN vi fikk en hyggelig prat med Susi og Anders da vi kom til havn, vi havnet på samme plass, i Adra! De skulle også til Karibien, men de seiler nok noe senere enn oss, altså ikke
med ARC. Det viste seg at de hadde hjulpet en eldre seiler, 80 år, med å seile båten hans ned til en rimelig vinterhavn. Han måtte dessverre selge båten sin nå, og dette var nærmest siste seilas! Åh, vi har tenkt på han i dag!! Håper dere ser bildet, Susi & Anders - dere kan klikke på det, å få det større!  Vi sees kanskje i Karibien!?

Nå ligger vi til kai i Marina del Este, i bukten La Mona. Her er det fint, småbebyggelse og restauranten ligger vi så tett opptil at vi kan ta på

bordene! MEN vi har (uheldigvis) rest fra i går, DEN GODE AKKAretten, laget av Hr. Bjerkås himself :-)

Ellers er det som dere ser forbudt å fiske her!  Vi har ennå ikke skaffet oss den fiskestangen som vi ønsker oss sååå mye, men vi har så smått begynt å venne oss til hvilken PRIS vi må betale for vidunderet! For vi har jo lyst til å fiske litt STORfisk på vei over atlateren.... ;-)
Ellers har vi bare seilt i overkant av 35 nautiske mil i dag. Det har vært overskyet, med solglimt.  Fru Capitania i Marinaen var ikke særlig fornøyd med været i dag, og spanderte en flaske vin på oss ;-). Hun lovet SOL i morgen og vind fra ØST! Det lover meget bra for oss, for vi har tenkt oss "området Malaga" i morgen!

Den samme Fru Capitania har bedt oss om å ikke stå så forferdelig tidlig opp i morgen!  Hun har nemlig ikke tenkt å komme på jobb før kl. 10:00 og først etter det kan vi få tilbake vårt innbetalt depositum.
I morgen går turen videre mot Gibraltar. Vi har fått oss noen seilbåtvenner via Anne-Mette og "Langturseilerne" og i morgen treffes vi, kanskje i nærheten av Malaga?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar