Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

søndag 15. september 2013

Kontakt med s/y EOS

Det er alltid litt spennende å komme inn til en ny havn. Utenfra ser dette jo ikke så verst ut?... Vi håper jo alltid på at det skal være en koselig plass, som vi kan anbeafale andre og som vi finner behagelig å være i.  I "Torre De Mar", i havnen Caleta de Vélez, tror jeg ikke vi kommer til å gå til mer.  (Ja, Marit&Johnny, det var her dere plukket oss opp i 2008..;-)) Havnen så, om enn mulig enda verre ut enn i 2008!  Spanias måker holder til her!  Du-og-du, jeg har aldri sett så mye måkeskit på en gang!  Og det gikk ikke an å gå mellom klattene, vi måtte gå midt oppi de!!
Ja, ja gjort er gjort, og valgt er valgt.

s/y EOS er en av båtene vi følger på vår ferd. Jorunn & Joar skal leve drømmen sin ett år på en litt annen måte enn vi! De har nå valgt å seile sin båt fra Norge til Middelhavet, kanskje blir det overvintring i Tyrkia? Jorunn og jeg har fulgt hverandres blogger og så at nå var muligheten for å treffes! Valget falt altså på Caleta de Vélez... og i tilegg var det en kjempedyr havn!  Vi hadde heldigvis en hyggelig og pratsom kveld sammen, omgivelsene la ikke demper på det! Leserne kan følge s/y EOS på:
http://eosimiddelhavet.wordpress.comGOD tur videre Jorunn & Joar!  Kanskje treffes vi igjen?! :-)

Vår tur går stadig mer vestover.  Vi regner nå med å bruke 2 dager til Gibraltar, vi har litt over 70 nautiske mil igjen!  Vi har blitt kjent med noen tyskere, som bor i Frankrike, som også skal til Las Palmas.  Deres båt heter "Capre Diem", vi kommer nok til å følges ad! Det høres ut som vi skal til de samme havner på vei sørvestover ;-) De spurte hvor vi var fra, ja, i Bergen hadde de vært! De hadde lagt båten sin i Kvitturspollen, klarte han å huske!  Og da vi kunne fortelle at det var vår hjemmehavn, ble han helt begeistret! Bergen og Norge hadde de gode minner fra! De hadde tatt buss fra Bergens Seilforening til byen. Tog til Voss. Buss til Gudvangen og båttur. En fantastisk tur!  Jeg vågde meg med å spørre om været var flott også!  Neida, kunne han fortelle! Tåken hang nedover fjellene og det regnet!  MEN et fantastisk minne hadde han fra Bergen!

I dag skinner solen igjen over oss!  Vi har nemlig hatt 2 dager med overskyet..... Vi håper vi får vinden med oss også, og strømmen!

2 kommentarer:

 1. Noe av det som er kjekt med dette seilerlivet, er alle de hyggelige bekjentskapene man opplever. Vi har også fått nye venner fra alle verdens hjørner. Og som føles utrolig kjekt :-)! "Problemet" er at vi ofte seiler vår egen sjø og fryder oss enda mer de gangene vi møtes igjen! I går var vi på telefon med "alle" i Vrboska og vi kjente på savnet av dem alle. Men nå kommer snart noen hjem og planer for de andre som vil komme på norgesbesøk, er på gang! Herlig :-).
  Når det gjelder havnen dere er i nå, har jeg bare minnet fra når dere mønstret på. Middagen på natten, taxituren og den gode følelsen av å ha dere ombord! Hvor er dere på vei til neste opplevelse? Klem fra skipperen og mannskapet.
  Ps: fortalte dere Jorunn og Joar om Kas i Tyrkia? Kan være verdt å sjekke ut

  SvarSlett
 2. Hei, igjen!! Ja, vi fortalte om Kas. Mulig jeg sa Mas, men håper de leser kommentarene på bloggen også.... ;-)

  Vi også husker at du serverte GRIS og at vi stupte i seng kl 01:00 og sov til klokken 10! (fru Bjerkåstid) neste dag!!

  Klem fra oss!!

  SvarSlett