Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

mandag 2. september 2013

Enda 200 liter... ???

Vi prøvde så godt som vi kunne, både å få tak i nytt filterhus OG LIME med superlim og tape, det "gamle" filterhuset, men det lykkes dessverre ikke! Så midtveis under dagens sløreseilas, vi virkelig NØT det, kom Bård opp å kunne berette om skvalpelyder og bryterpanelet kunne også berette om at tank nr. 1 var så-og-si tom!  (Det var nå pinadø ikke lenge siden fruen hadde vært under dekk og sjekket og da var alt BRA!!!) 200 liter til spille!! IGJEN!  Ja, ja, nå har vi et usedvanlig RENT innerskrog, ja vannet skvalper fra side til side så vi får ikke pumpet de 200 literne ut-i-en fei!

Utsikten i dag har vært, ihvertfall til tider, vedlagte bilder! Så vi måtte krype til korset, betale dyrt i en marina (100 EUR) for å ha lett tilgjengelig, reklamen sier 2 båthandlerer med alt som en måtte ønske! Jeg håper de har tenkt på reservedeler og ikke bare vinglass, fat & bestikk, gensre, bukser, regntøy og håndklær!

Vi ligger i en super havn, Porto Cristo, og våre naboer er tyskere og har nok fått beskjed fra sin kvinnelig del av besetningen om å shine seg opp. Det luker ETTERBAVERINGSVANN over hele marinaen. Men mannskapet og deres kvinner ser veldig lykkelige ut! Så da så!!

Så nå er det bare for oss, og være litt optimistiske, å håpe at en tur på land, i en båtbutikk, (vi skal ikke på en oldtidsmuseum.... ;-)) skal gjøre oss svært lykkelige og selvforsynte!
3 kommentarer:

 1. Nå er vi spente på hvordan det har gått med "pumpehistorien". Håper dere har fått den i orden. Her i Bergen er det oppholdsvær i dag og grei høsttemperatur (16 gr :-). Men vi har måtet gå til innkjøp av nytt plaster til våre bein. De liker ikke å ha på sko enda :-). Hvor er målet etterpå? Mannskapet er på jentetur i Torrevieja 21.9-24.9. Men regner med at dere da er i Gibraltar da :-)! Og vel så det :-)

  SvarSlett
 2. 200l vann ferskvann ? Ja,ja dersom det kan være noen trøst så løsnet en av slangene og pumpen startet og vi var selvfølgelig på dekk og ingen merket noe. Vi hadde 900 l ombord og vi kan si det slik, det var ikke mye vann igjen på tankene.
  Ellers sier jeg meg enig med Bård, hva gjør den syltede paprikaen i Baccalaoen. Eg og er Bergenser.
  Må vel bare innrømme at når vi leser reisebrevene så savner vi det livet der ja.
  Nei nå må jeg hive meg på middagen. Helstekt kylling står på menyen, men uten ølboks med hvitvin i.
  Regner med at havneprisene blir lavere når dere er kommet gjennom Gibraltastredet.
  Opplevde ihverfall ikke slike priser på vår ferd mot kanariøyene.

  Klem fra Elisabeth og Bjørn-Åge ( snart på Geitanger igjen. )

  SvarSlett
 3. Torrevieja fra 21.9-24.9 hadde jo vært supert, men tenker vi er på siste innspurt i Gibraltar da. Håper jo å få gjort en del "forbedringer" til ARC-priser (håper de er billige.... ;.))Men vi får holde kontakt, vinden bestemmer farten!

  Vi er veldig glad det er ferskvann som skvalper rundt omkring her.... ;.) Tenk hvis det hadde vært sjøvann! Huttetu!!

  Der minner du meg på et tips! Høne på ølboks!! Det må prøves ombord her!!

  I dag ligger vi på svai og akkurat nå har vinden snudd... så det blåser rett inn i baien her... føles akkurat som man er på seilas midt på natten.... og det har vi jo trening med... håper vi får sove godt til natten! Nabobåten har en unge ombord, han høres forresten ikke særlig BLID ut!! ;-))

  Klem fra oss begge!!

  SvarSlett