En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

tirsdag 17. september 2013

Tur til Gibraltar :-)


I dag var målet å komme oss over grensen, til Gibraltar. Og det var jo en morsom opplevelse.  Pass hadde vi med, vi skulle jo over til engelsk territorium!  Og det var det mange med oss som også skulle.  Vi gikk i kø, bilene likeså.  Plutselig ble det helt stopp både i bilkøen og for oss to-bente!  Rødt lys!  Et fly skulle lette! :-) Og der sto vi rett ved lette-og-landingsstripen, på rødt lys og bivånte hele take-off-prosedyren!  Den gikk kjapt!  Ikke noe nøling fra flykapteinens side der, du!  Det var bånn-gass fra første stund!
Og som dere ser, så er ikke "stripen" sååå veldig laaang! Da Bård tok bildet av meg kom en morsom mann forbi og sa: "It's a jumbojet bihind you!!"

Vi ble noe "overveldet" da vi kom inn til Gibraltar, så vi fant ikke akkurat de butikkene vi var ute etter!  (Jeg så en frisør, og der burde jeg absolutt ha vært innom....;-)) De som kjenner oss ekstra godt vet at vi ikke er så veldig gode på å gå i butikker, og her ble det litt i overkant. Vi har nå, i skrivende stund, motet oss til nok et besøk til Gibraltar!
 "Avenuen" dere ser her ligger rett ved kaien vår.  Vi spaserer til enden, gjør en liten sving innom passkontrollen og vips så har vi forlatt spansk jord og er turister i Gibraltar/England.

Vi har fått fin kaiplass!  Engelskmann på barbord side.  Han har forresten seilt 10 ganger over til Karibien og 12 ganger tilbake igjen!  Han er på vei over, men via Kapp-Verde og diverse byer langs Afrikakysten, så "motige" er ikke vi. Ellers observerer vi mange franske.  De er litt "opptatt" om formiddagene, for da må barna ha skolegang!
Måkene har fått en egen brygge!  Før denne marinaen fikk bygge ut var nemlig dette et fiske- og -fugleparadis! Fuglene, dvs. måkene, har fått sin plass på kai nr. 11! Og der ser det ikke ut, kan jeg fortelle! En haug med måkeskit!!

Ellers er akter do reparert og funnet i orden igjen!  Og godt er det!  Irriterende har det vært med et do som lekker sjøvann!!  Gleder meg allerede til å ta en skikkelig shinings på det badet i morgen! ;-)

2 kommentarer:

 1. Vi fant båtbutikker i nærheten av marinaen vi fikk plass i. Tror den heter queensway? Eller noe lignende.
  Ellers er mannskapet klar for Toorevieja på lørdag. Gleder meg til sol og varme igjen. Her bøtter det ned i dag og 10 gr:-)! Kos dere og nyt dagene.

  SvarSlett
 2. God aften, frue! Queensway er ikke så dumt å huske! Det er en av marina'ne. Sheppard var båtbutikken vi var i. Der hadde de omtrent "alt", bortsett fra den fantasktiske "preventeren" som dere har! Den står øverst på "ønskelisten". Ja, ja vi har en so-housegemarch, den fungerer..... ;.)) Vi får fortsette å lete.

  Du kan nok bare glede det til Torrevieja!! Kapteinen da? Skal han "bare" være hjemme alene?

  Vi virkelig nyyyter dagene og "naboene" vi har fått er koselige! Alle øver seg å si GOOD MORNING og noen sier det til oss om kvelden også! (Vi står sist opp, føler jeg ihvertfall! Har fortsatt godt sovehjerte!)

  Koos deg på jentetur! Klem fra oss begge til dere begge!!

  SvarSlett