Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

torsdag 26. september 2013

6 dager og 5 netter underveis

Ja, det er litt med flagget til topps at vi kan feire nok en seilas, den lengste i ett strekk for oss ombord i s/y Morgengry! 6 dager og 5 netter har vi vært underveis og vi har hatt det meget bra, ja såpass fint har vi hatt det, at det egentlig er litt nifst å nærme seg land!

Vi holder oss våken om dagen, sammen, fra klokken 09:00. Fra ca klokken 21-22:00 går fruen til sengs og står opp igjen kl. 24:00. Så er det 2 timer på og 2 timer av til klokken er 06:00.  Da må fruen igjen innrømme at hun går av klokken 06... og drøyer an gjerne til klokken er 09:00.! :-))

Vi har hatt mye god medvindseilas!  Og de flott bølgene, eller dønninger må vi vel kalle det!  Ja, det er akkurat som vi sitter i en etasje under når vi ser dønningene komme i mot oss! Og de er behagelige! Men vi har også hatt det blikk stille! Midt utpå det "store hav"! Da kan vi benytte oss anledningen til å ta oss en stup i


sjøen, og legge oss litt nedpå, å ta igjen litt-for-lite-nattesøvn.

En liten fugl kom ombord til oss en dag, den så meget sliten ut! Jeg tok meg en rask tur under dekk og fant frem litt brød og ferskvann. Dessverre oppdaget ikke duen "herlighetene", og forsvant etter noen timer. Håper den fant seg en ny hvileplass!

Vi har seilt 596 nautiske mil totalt. Første døgnet utgjorde hele 128 nautiske mil og det var takket
været UVÆRET i Gibratarstedet!  Herre-min-hatt, storm i kastene og stiv kuling i 4 timer var jo ikke akkurat det vi hadde bestilt! Med en liten flik av forseilet ute, suste vi avgård i 11,8 knop!! Ja,ja vi drømte om at kom vi bare i le av Afrikakysten, ville alt bli så mye bedre!  OG det ble det!  MEN først måtte en svær fraktebåt tuuuute på oss 6 tuuuut, han ville ha "retten til veien"! Det ble et "styr" for oss, men det så vel ikke han en gang! (Vi fikk nok noen nautiske mil ekstra i loggen... ;-))

Fiskerne er et eget kapitell her nede!  De "breier" seg utover "hele" Atlanteren og vi blir lett forvirret av å se lysene de setter opp, så vi ikke
Hval underveis, majestetisk svømmer de forbi oss :-)

skal gå i garnene deres!  Grønt blinkene lys? Hvitt blinkene lys? Herlighet, fremfor oss i nattemørket ser det ut som det er mange unger med blinkende sko som løper frem og tilbake! ;-) Og dette er jo ikke lett, vi seiler jo!  Vi kan jo ikke bare svinge der hvor fiskerne ønsker vi skal svinge! Ja, den ene natten holdt vi på å seile rett på en fisker!  Han satte opp sitt flott hvite blinkende lys 10 meter fremfor oss! OG vi måtte slå! MEN 1 person på vakt! Vi seilte ikke ned fiskeren, så vidt!

Månen setter vi stor pris på, når den omsider kommer opp og lyser over horisonten! Det er utrolig forskjell å sitte på vakt, seilende med og uten måneskinn! Uten månen er det BEKSVART, da har vi kun selskap med stjernene og det er bare en fantakstisk stjernehimmel vi har!  Skulle bare ønske jeg kunne enda litt mer om stjernene og planetene!

Dette, litt kjapt en sen aftenstund, mer underveiskommentarer kommer! ;-)

Nå ligger vi i en bukt, på svai for eget anker, Playa Francesca.  Vi hadde drømt om en stor havn, Puerto Calero på Lanzarote. Men vinden sto oss ikke bi i dag, det ble plutselig MOTVIND og stampesjø! Vi leste oss kjapt opp på en havn, Caleta del Sebo på Graciosa!  MEN der var det ikke plass til oss!  Kun forhåndsbestilte!?!?!!! Men de var såpass høflige at de henvendte oss til denne bukten og her ligger vi sammen med 1Brasilianer, 1 Belgiser, 3 Tyskere, 1 fra USA, 1 Italier og noen Spanske båter. Håper dette blir bra og ikke for "haiete".  Havet står rett inn, og bølgene med, og vi trenger sårt en hel natt med søvn, mer enn 2 timer på og 2 timer av.... ;-)  Alt vel ombord!  GOD natt!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar