Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

lørdag 31. august 2013

Menorca er et flott sted!

Her er det jammen fint!  Dette kan vi like, dvs. terrenget og byen Cituadella var jo bare helt topp! Her var det rent og fint overalt og igjen... koselige og fargerike fastboende! De skravler ivei på spansk, vi får med oss noe, dvs. bittelitt, og så svarer vi på engelsk og alle er fornøyde! Gracias, por favor, adiós, og buenas noches og drosjesjåføren var lykkelig da jeg høflig spurte om ?habla inglés? (snakker du engelsk?) "Si", det gjorde han, og veien til nærmeste Vodafone forretning ble forklart, og dermed er jeg på nett igjen.... ;-)
Vi lå som sagt helt inne i havneområdet, i en privat maina, i Ciutadella. Man kan selv her ane et lite historisk sus over byen! Og det som var så greit i byen var at det var flotte "plasser" som man kunne orientere seg utifra! Og på "plassene" var det kaféer og masse hyggelige, skravlende barn og voksne som så ut som de storkoste seg! Det er ikke bare i båten Bård og jeg sitter og speider og studerer og filosoferer. Det klarer vi å gjøre på en fortauskafé også! Og vi må innrømme at fantasien løper litt løpsk... av og til.... ;-)
Nå ligger vi på svai, vi kunne jo ikke ligge til kai ved den private marinaen til 131 EUR pr natt! Men vi ønsket å bli her en dag til, til en noe rimeligere døgnpris. Så nå ligger vi på svai, rett utforbi til den nette sum av 0 EUR! Det kan vi like! Så utseilt distanse ble i dag 0,5 nautiske mil.

Utsikten fra båten skal vi ikke klage på! Styrbord lykt ved innseilingen er det historisk sus over! Peneste jeg har sett på min tur.

Ellers ligger vi ikke helt på latsiden, hvis det var
noen som er kommet i skade for å tro det! Filterkoppen til vannpumpen sprakk, underveis til Menorca og det oppdaget vi, dvs. hørte, vi først da vi var ankommet Menorca. Dermed hadde det lekket ut 200 liter vann under dørken! Kjempegøy! Da var det bare å finne frem vidundersvampen, kjøpt på en messe av en entusiaistisk selger, som kunne suge opp uante mengder med vann! Vannet er oppsugd, om svampen tok de mengder reklamen skulle tilsi er vi noen usikker på..... Ny "kopp" har vi ikke fått tak i dag, men superlim og teip får gjøre nytten, enn så lenge!

Ellers er jo fruen svært plattfot og må gå med innleggssåler! Her er det ikke bare å kjøpe nye, så superlimen gjorde nytte for seg her også! Så da kan jeg vel trave litt mer rundt-om-kring uten å få vond rygg og sviktende knær! Og da lurer jeg på: Hva med "sydlanske kvinner"? De går jo bare rundt i badesko...., er ingen av dem er plattfot??? Den tørre kommentar fra min kjære ble da: "De som er plattfot sitter nok hjemme, men vonde knær og rygg" ;-)

I morgen går turen til Mallorca, kanskje helt til Palma, vinden vil bestemme!  Det blåser friskt i dag, og det har værmeldingen lovet i morgen og!  Retningen er riktig for en flott seilas videre.  Vi gleder oss!  Alt vel ombord :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar