En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

fredag 2. august 2013

Badedag i en bukt!

Frode, vel tilrette på barbord side!
Med over 30 gr i skyggen og 25 gr. i sjøen, bestemte vi oss for en rolig dag med bading og snorkling.

Vi ligger rett utenfor Kardhamaina på Kos. Vi ser faktisk over til Tyrkia og et rask regnestykke tilsier at det kun er 11 nautiske mil over!
Ingelinn som dagens havfrue!

Dykkerturen ble meget interresant! Eggeskallene som vi hadde hevet på sjøen, hadde en blekksprut forbarmet seg over! Ankerkjettingen hadde vel 15 FLYNDRER forbarmet seg over.  Vi filosoferte litt over dette interresante fenomenet. Kanskje det ikke er så "ille" å "mudre" opp sandbunnen likevel? Det ligger kanskje litt larver og annen knask for flydrer gjemt i sanden?

Det er deilig med rolige dager for vertskapet også!  For nå nærmer det seg veldig laaange seilaser vestover mot Grand Canaria. Første mål er Kreta - 130 nautiske mil. Det blir en nattseilas, et døgn i havet og vi GLEDER oss veldig til å være "litt-underveis".
Ingelinn & Frode

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar