Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

onsdag 21. august 2013

Thunderstorm over Italias fastland

Kl 08:00 (italiensk tid :-)) presis, la vi fra kai! Saverio kom akkurat på kaien og ropte "Arrivederci" og kastet en pose ombord til oss med croissants! Grazie, Saverio kunne vi rope tilbake ;-)

Værmeldingen lovet bra for oss, hvis vi tok kurs vestover! Ja, hvorfor ikke? Besøke noen av øyene som hører til Sicilia, retningen er jo ikke så dum for oss!  Og FOR ET VÆR det ble, for de som ikke kastet trossene så tidlig som oss i dag!
Ute i havet så vi hvordan skyene bygget seg opp og ble full av torden og lyn inne ved land! Vi seilte noen nautiske mil fra Italias fastland og hadde solskinn og lå akkurat i vindbeltet foran skyene og tordenværet! Snakker om "flaks". Det var godt vi fikk kjøpt nytt simkort til vodafone-abonnementet vårt, slik at vi kan få lest/tolket værmeldingene selv (og skrevet litt på bloggen... ;-))
I Messina-stedet er det sverdfiskere! Jeg fikk knipset en båt på laaang avstand, kunne ønske jeg var nærmere, men det var litt av et syn! En mann i tønnen øverst! Han var nok sjøsterk! Og resten av mannskapet med fiskestenger. Farten må være minst 4 knop, ellers biter ikke sverdfisken på! Sverdfisk er forresten den fiskesorten under-
tegnede har spist mest av her nede!  Virkelig god!

Ellers ser dere øyen Vulcano. Og som dere også ser, så er den på et vis "aktiv" fremdeles. Svoveldam siver opp og vi så lava og svovel nedover fjellsiden!

Nå ligger vi på svai, måtte bare ha litt frihet med stuping i sjøen når man måtte ønske! Førstevalget var ikke akkurat Havana Beach, men det var rett og slett ikke plass til oss i noen av de andre havnene vi hadde satt oss som mål. Klokken tikket og gikk mot solnedgang, så vi bestemte oss bare der og da; her kaster vi anker!! Så nå ligger vi og vugger og hører bølgene slå mot lavastranden rett innenforbi her. Jeg håper vi får sove i natt, det blir i hvertfall nok en øvelse i å sove "vuggende-vuggende" ;-))

2 kommentarer:

  1. Glad det ikke er jeg som må sitte oppe i den tønnen. Så da slapp dere unna lyn og torden, det er godt og høre. Jeg skjønner dere allerede har hat masse artige opplevelser etter at dere kom over til Italia. Vi følger spent med videre.

    Masse klemmer fra Laksevåg , Geitanger i kveld.

    SvarSlett
  2. Her er livet bra! Tønnelivet så ikke så verst ut det heller, og foten din hadde sikkert fått en krakk å sitte på der oppe! ;-) Kos dere på Geitanger, livet er ikke så verst der heller!! Bård drømmer fremdeles om fiskestang... og håper at de ikke er SÅ DYRE på Utstica... for nå må det bli innkjøp snart!!! ;-)
    Klemmer fra oss også til dere!! ;-)

    SvarSlett