Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

mandag 12. august 2013

Peleoponnisos, Ythion Githion

44.3 nautiske mil tilbakelagt i dag, på 7.5 time. Slett ikke verst, med tanke på at vi hadde vinden ganske spiss i begynnelsen. Men du-og-du, vi fikk 2 knops medstrøm på slutten... ;-)

I byen Ythion håper vi at vi skal få bunkre både vann og diesel til overfarten til Italia. En tur som vi regner en 3-5 døgn på. Det kommer helt an på vinden, ihvertfall hvilken retning den har. Den, vinden altså, vil stadig ha oss til Tunisia, og vi hadde ikke tenkt å besøke Afrikakysten i denne omgang! :-)
Klarer leserne å se hvilken vei trærene peker? Det er tydeligvis mye sønnavind her! Trærenes stamme peker mot nord! Og vi ligger trygt på svai like utenfor et stort fort, som nok er blitt mer en attraksjon enn en aktiv miltær base.

Vi ligger på svai nå. En litt mer komfortabel situasjon i over 30 grader. Da kan vi stupe i sjøen så mye som vi orker, være vår egen herre for å si det slik. I morgen tidlig, etter frokost, regner vi med å få plass til kai, så vi kan få bunkret vann, proviant og diesel.

I skrivende stund spiller kirketårnet nydelig klokkemusikk, her får virkelig klokkeren utspilt sin rolle!


7 kommentarer:

 1. Da har dere seilt med en gjennomsnittsfart på 5,54 knop. Håper dere får en fin seilas over til Italia og med vinden med dere. Blir vel stille noen dager på bloggen når dere kaster loss. I mellomtiden for dere kose dere med klokkespillet. Masse hilsener fra Laksevåg.

  SvarSlett
 2. Hei Skipperen og Kapteinen.
  Nå starter eventyret for alvor.
  Har ikke fulgt dere før nå. Byggesaken har tatt det meste av oppmerksomheten. Men nå er vi flyttet inn og kan kose oss med herlige bilder og beskrivelser fra turen deres. Herlig. Håper dere får en fin tur over til Italia og unngå Lampedusa...
  Annie & Henrik

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, på dere, Annie & Henrik! Så hyggelig at dere følger med oss på ferden vår! Og slitan med nytt hus, så deilig det må være å være vel flyttet inn! Gratulerer.

   Men nå lurer vi på, Lampedusa, hva er nå det?

   Bård&Gry

   Slett
  2. Hei igjen.
   Takk for hyggelig tilbakemelding. Huset er herlig og veldig praktisk! Lampedusa har vel dere funnet ut av underveis. Men det er den såkalte flyktningeøyen mellom Sicilia og Tunis. Mye hurlumhei der i Europas sørlige grenseområde.Dere har kurs for Menorca. Tar dere Mallorca med i samme slengen? Vi skal dit 30/9 men da har vel dere forlengst passert området og antagelig Gilbraltar med.
   Anyhow; Riktig God Tur videre!
   Annie & Henrik

   Slett
  3. Halloen!!
   Lampedusa måtte vi rett og slett lese oss litt opp på.... og Bård husket plutselig på Pippi Langstrømpe og hennes Papa!! Da ble vi reddet!! Vi passerer nok Mallorca i morgen, så 30.9. ble nok litt i det seneste laget for oss. Da håper vi at vi er klar for avreise fra Gibraltar for en gammel seiler som vi møtte, sa at vi måtte forlate fastlandsEuropa før oktoberhøststormene..... ;-) Gamle råd er ofte gode råd... ;-) Ellers er det alltid hyggelig å få være sammen med kjentfolk på steder vi er innom!!! Tenk vi hadde fått det gøy da!! :-)
   Klem fra oss!!

   Slett
 3. Heisann og god tur til Italia! Vi prøvde på 77 i dag, men det var ikke vellykket. Premien for å nå Italia må jo være en flaske god vin! Sant Bård?. Ellers er mannskapet ombord i Spurs lykkelig for landliggen. Nyter vært sekund med sol og vindstille og trygt hengt fast i land! Gleder oss til å høre om deres videre ferd og glem nå ikke å se på hva de har på de stedene dere kommer! Havet får dere mye av fremover:-)!
  Stor klem fra skipperen og mannskapet :-)
  Ps: savner dere

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, igjen! Det ser ut som vi får med oss en "fest" i morgen" Marias dag, med opptog og fine staselige drakter i gatene. Offentlige kontorer er stengte, men vi håper at et supermarked kan være åpent, slik at vi får "bunkret" litt til overfarten.

   Godt å høre at dere er vel fortøyd!Og ungdommen er vel også fornøyde med årets ferie?

   Stor klem fra Kapteinen&Skipperen ;-)

   Slett