Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

onsdag 7. august 2013

2 gjester ombord på vei til Kreta :-)

Overfarten fra Nisyros til Kreta var, ja hva skal jeg si?, bølgete! I begynnelsen blåste det 7-10 sek./m og havet var ikke flatt, men såpass må en tåle på en "havstrekning". MEN når kvelden og natten seg på, så økte vinden mellom 10-14 sek./m, og bølgene slo over båt og mannskap! Ja, overfarten gikk i hundrede, det var skikkelig trøkk i seilene! Ja, det gikk faktisk så fort at vi måtte seile så sent som vi kunne på slutten, for å ikke rope opp havnekapteinen før det lysnet, ca kl. seks.... :-) Både båten og vi var temmelige nedsaltet da vi kom til land :-)

Flygefisk har vi sett, på sjøen!  MEN denne gangen fikk vi en ombord!  Og det er med presisjon den har klart å komme seg ombord! Nemlig gjennom ventilen på badet! Så dessverre, den var død da vi oppdaget den!

"Sommerfuglen" som kom på nattestid, var nok sliten. Den landet med et stup på biminien og der sitter den i skrivende stund fremdeles. Helt stille!
Solnedganger får vi aldri nok av! De er utrolig flotte. Likeså soloppganger, om enn mulig, kanskje enda flottere! Det vitner ihvertfall om at en ny dag er i emming! :-)
Mat må lages, selv i urolig sjø! Det er mulig at dere kan se det, at komfyren er i vippeposisjon...., dvs. det er båten som går på skjeve, komfyren står beint.... :-)
Vi sitter, som sagt, mye å speider og midt ute på havet dukker disse to steinene opp! De står avmerket på kartet, men det er godt å vite at vi ser dem i god tid.
Litt verre er det med den "holmen" som kan observeres, såvidt her! Den sto ikke særlig merket på kartet!
Endelig ser vi land etter 20 timer i sjøen! Det skal bli godt å få fortøyd skuten nå og planlegge og studere kartet for videre fart vestover. Flere havner på Kreta venter på besøk av oss :-)

Vi ligger nå i Ayios Nikólas Marina på Kreta. Her er det fint og byen var koselig. Vi sitter nå å filosoferer/debriefer om dagens/nattens overfart. Og det vi ler mest over er at jeg midt på natten fant ut at kanskje det var lurt å sitte med morgenkåpene på? Det var jo litt "kaldt", og vått overalt. (for varmt og klamt for regntøy). Som sagt så gjort! Morgenkåpene ble funnet frem! Vi kan skrive under på at de var ganske upraktiske å seile med! Nå henger de til tørk, full av salt :-) !!

2 kommentarer:

  1. Håper ikke noen andre båter så dere seile i morgenkåper. Ble det flygefisk til lunch ?

    SvarSlett
  2. Hei, på deg! Det har rett og slett ikke vært en båt i sikte på vår overfart!Og det var stummende mørke!! Så vi gjorde ikke skam på norske seilere... ;-)

    Flygefisken ble gjenbrukt til havet. Hadde vi hatt barnebarn ombord hadde det sikkert blitt et interresant emne på stekepannen, tenker nå jeg.... ;-)

    SvarSlett