En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

torsdag 15. august 2013

Jomfru Marias Himmelfart

Kirken var pyntet til trengsel i dag, på Jomfru Marias Himmelfart. "Alle" var innom kirken, vi og, men Den ortodokse kirke tar selve liturgien kvelden i forveien! Smart!

Klokkeren fikk utøvd sin kunnskap i klokkespill i går, ja det er såpass høylydt at folk stopper opp å snakke og bare lytter. (Klokkeren hadde sikkert vært fornøyd hvis han hadde fått det med seg!) I dag har klokkeren vært mer "moderat", vi har vel kun hørt 3 klokkespill?
I dag er det som sagt nasjonal høytidsdag og oss fortalt den viktigste festivalen etter påske. De feirer også navnedag for Maria. Nå skal de feire i flere dager, men det er med dans og musikk! ;-) (Liturgien gjorde de jo unna i går kveld!)

Vi har fått vandret rundt i byen og nydt gresk gjestfrihet en dag til. Ellers har vi hatt litt vedlikehold på båten bl.a. har vi prøvd å finne ut hvor det "lekker" litt.... pumpen går med jevne mellomrom, når den ikke skal!
Litt italiensk preg av bebyggelsen!
Vi fant kilden! Lykkelig var vi for det! I 35 gr. er det en "prøvelse" med reperasjoner under dekk. Og Bjerkåsen himself utbrøt plutselig: "Det renner mer av meg, enn den pumpen!!!"

I morgen blir det handling på supermarkedet! I dag hadde bare bakeren og vinhandleren åpent.... Vinhandleren var forresten veldig hyggelig og ønsket oss riktig GOD tur videre!

Så blir det Police Autority for utstempling og "litt ut på dagen" er vi nok avgårde mot Italia. Blir veldig spennende med 3-4 dagers seilas! ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar