En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

tirsdag 20. august 2013

Oj, vi er kommet i en ny tidssone!

Etter 2 døgn i Italia, har vi oppdaget at Italienerne har annen tidssone enn Grekerne! ;-) (og oss). Skipsklokken vår tikker og går og må rettes manuelt. Mobiltlf. våre rettes automatisk...., men vi ser på skipsklokken, hvis vi må......  Så i morges dultet jeg til Bård da klokken var 08:10 etter hans armbåndsur som henger i lugaren, og sa at nå var det kanskje på tide å stå opp? Som sagt så gjort, så 08:20 (7:20 italiensk tid... ;-)) satt vi i cockpit'en og spiste frokost! INGEN av de andre båtene var noen stått opp i, ei heller solen hadde tittet frem i marinaen! Vi filosoferte ikke noe særlig over det! Jeg bare konkluderte med at for en gang skyld var vi FØRST! ;-) (è det muli??)

Først nå i kveld oppdaget vi hvorfor alle som vi har hatt avtale med i løpet av disse to dagene, har vært 1 time for sent ute.... ;-)  Og vi som har trodd at de opererer med manana-tid! ;-) Det er jo vi som har glemt å stille klokkene!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar