Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

fredag 23. august 2013

Damm stille i 67 nautiske mil!

Tenk i over 10 timer i dag, 67 nautiske mil, har det vært damm stille!  I Croatia hadde de kalt dette bonaca, vi sier vel blega sjø!?! (husk jeg har en sørlending ombord ;-.)) Dette fiskeredskapet seilte vi forbi og her får dere virkelig et lite inntrykk av hvordan været har vært i dag.  Kanksje en seilers mareritt, men vi må si vi nøt dette også!

Det blir litt tid til lesing på sånne seilaser, og enda litt mer lesing, litt vedlikehold av båtens "rustfrie" stålverk, og så speider vi, så spiser vi litt...., prøver å lese oss opp på neste havn. Vi har egentlig ganske store forventninger når vi kommer og blir av og til noe forbauset. Kan det være dette stedet Rod Heikell i Pilot-boken for Italia har skrevet om?

Ellers har vi noen "regler" ombord. Jeg er jo som kjent, ganske nøye på rutiner - da går jo ting så mye mer automatisk og greit... synes nå jeg.....:-)
Morgengymnastikk, kaller Bård det, jeg kaller det trim.

- 50 sykkeltak med bena... ;-)
- 50 overarmsøvelser m/"manualen"
- 50 for grevinnevingene (egentlig MOT grevinnevinger.... ;-)
- Planken. Målet er over 1 minutt. Er nå kommet  opp i 30 sek. ;-)

Vet dere hva jeg har sett fra min posisjon i dag? Jo 5 havskilpadder og 1 flygefisk. 4 av havskilpaddene var litt for langt vekk til at et bilde ville være ok å ta. Den femte havskilpadden sveipte båten vår, men da var batteriet til fotografiapparatet til LADING!  Jada, jeg har lært av det!! Lading må foregå når man har landligge!!!.  ;-))

Jeg er ferdig med "Senor Peregrino" og Bård har nå gleden av denne koselig boken!  Takk skal du ha Tonje for å ha lagt litt god lektyre igjen i båten :-) !!

Vi er kommet vel frem til Utstica. Jøje meg for en plass, her kan de ikke engelsk! Men det går jo greit.... vi snakker engelsk og italienerne snakker italiensk!  Bård utbrøt "begeistret" etter å ha hjulpet en båt vel til kai at "jeg tror jeg forsto mer italiensk enn de forsto engelsk"! ;-)
Akkurat nå ligger vi velfortøyd, hjulpet av den tyske nabobåten. Det var forbasket at vi ikke hadde noe å tilby den tyske seileren som hjalp oss, for han måtte hoppe opp på DEN RUSTNE kaien for å ta fortøyningene for oss!  Bena han så ikke ut etterpå og jeg følte ikke akkurat at jeg kunne tilby meg å vaske bena hans..... Jeg kunne jo tilbydt han pimpesteinen min, men det var litt i overkant det også, synes jeg.

Her ser det spennende ut og havnekapteinen satte ihvertfall opp en smil da Bård sa at vi begge to var kapteiner på denne båten! Papirene fant han i orden, og leverte dem tilbake med et skjelmsk smil :-) Vi får se om vi kommer oss på land på denne rustne kaien og få utforsket landfacilitetene. Fortsettelse følger......

4 kommentarer:

 1. Kan trykt si at det virker som dere lever det gode liv. Og når man til og med STORKOSER seg i båten så kan det vel ikke bli bedre.
  Her på Geitanger hadde vi utenlandsk seilbåt på besøk. Fra Sveits.
  Begynner å bli en internasjonal øy dette her.
  God seilas videre.

  masse klemmer fra Costa del Geitanger.

  SvarSlett
 2. Bare ikke driv reklamen for utstrakt! Men litt utenlandsbesøk er jo gøy! Klarer du å få solgt litt fisk til dem, og mooringsplass?? Hva sier egentlig en sveiser på besøk i Norge? Han har vel ikke registrert seg inn i landet en gang? Det er ikke slik som oss, som må registrere oss i hver havn vi kommer til. Dvs. her i Italia er de ikke så nøye på akkurat det. Her seiler vi lykkelig rundt og ingen bryr seg om verken papirer eller hvor vi kommer fra ;-)

  Kos dere på Costa del Geitanger!

  SvarSlett
 3. Så kjekt at det går bra med dere i mafialandet :-)!Vi er kommet oss hjem til moderlandet, og har et strålende vær. Skal vare til helgen ihvertfall. Men så må jeg si deg noe fru skipper. Det er en kjempefordel å ha 2 batterier til kameraet, fordi det alltid er utladet når det er noe kjekt du vil ta bilde av. Da har du alltid et som er oppladet og klart til bruk. Har "reddet" meg mange ganger. I morgen skal jeg forresten levere inn mitt kamera som ble ødelagt under stormen utenfor Corfu. Spendt på hvordan det går. Hils kjæresten og klem fra oss :-)

  SvarSlett
 4. Hei, igjen! Takk for tipset!!! Skal skrive opp ekstrabatteri på ønskelisten min! Det blir en fin oppgave for nestemann som mønstrer på å kjøpe inn for oss ;-) Lykke til med kameraet! Og forresten du, så ser jeg at studenter kan få kjøpe "billige" mac'er i forbindelse med skolestart! Du hadde fortjent en!! Hilser fra Kapteinen!! Stor klem fra oss!!

  SvarSlett