Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

søndag 11. august 2013

Uff, så stygt! Ormos Soudas

Vi er litt på transportetappe nå, laaange økter på sjøen og mindre timer ved land og de opplevelse det medbringer. Vi prøver å studere pilot-boken såpass nøye at det skal være litt hyggelig å komme til land! Og at de har de fasilitetene vi trenger, f.eks. et supermarked!

For å si det slik, gårsdagens etappe brakte oss til slutt til en liten by som het Soudas. Faktisk NATOs sydligste base!! Så innseilingen ble noe spesiell, der vi måtte forsere øvelsesminebelagte områder og "enveiskjørte" korridorer. Herlighet!

Vi kom oss vel frem! Og ble møtt av hyggelige grekere som kun snakket gresk og fikk oss vel inn til havn.  Med litt engelskgreskt og tegnspråk lå vi til slutt fint til kai :-)
MEN STORT supermarked hadde de! Og gudskjelov for at vi "orket" å ta trillebag'en vår fatt, sent på kveld, for i morgen var det jo søndag, så da var det ikke åpent, fikk vi vite! :-) Jo, selvfølgelig!

Må bare innrømme at turen hadde vært helt forgjeves hvis vi ikke hadde fått handlet litt matvarer!

Vi endte til slutt opp på den lokale tarverna og rødvin ble bestilt til middagen! Vi fikk cherry! Jeg tok med meg karaffelen og forklarte til servitøren at slik "rødvin" drikker vi nordmenn kun til jul. Vi endte opp med hvitvin til middagen og servitøren var strålende fornøyd! (...han gleder seg nå til å servere cherry'en til nordmenn som kommer der til jul..... :-))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar