En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

søndag 11. august 2013

Uff, så stygt! Ormos Soudas

Vi er litt på transportetappe nå, laaange økter på sjøen og mindre timer ved land og de opplevelse det medbringer. Vi prøver å studere pilot-boken såpass nøye at det skal være litt hyggelig å komme til land! Og at de har de fasilitetene vi trenger, f.eks. et supermarked!

For å si det slik, gårsdagens etappe brakte oss til slutt til en liten by som het Soudas. Faktisk NATOs sydligste base!! Så innseilingen ble noe spesiell, der vi måtte forsere øvelsesminebelagte områder og "enveiskjørte" korridorer. Herlighet!

Vi kom oss vel frem! Og ble møtt av hyggelige grekere som kun snakket gresk og fikk oss vel inn til havn.  Med litt engelskgreskt og tegnspråk lå vi til slutt fint til kai :-)
MEN STORT supermarked hadde de! Og gudskjelov for at vi "orket" å ta trillebag'en vår fatt, sent på kveld, for i morgen var det jo søndag, så da var det ikke åpent, fikk vi vite! :-) Jo, selvfølgelig!

Må bare innrømme at turen hadde vært helt forgjeves hvis vi ikke hadde fått handlet litt matvarer!

Vi endte til slutt opp på den lokale tarverna og rødvin ble bestilt til middagen! Vi fikk cherry! Jeg tok med meg karaffelen og forklarte til servitøren at slik "rødvin" drikker vi nordmenn kun til jul. Vi endte opp med hvitvin til middagen og servitøren var strålende fornøyd! (...han gleder seg nå til å servere cherry'en til nordmenn som kommer der til jul..... :-))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar