En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

søndag 4. august 2013

Klargjøring av båt for overfart til Kreta

Bård i munter pasiar med Nisyros havnekaptein.
Nå har s/y Spurs forlatt oss. Og vi innrømmer det gjerne, det er rett og slett rart å seile alene på loffen!  Men nå blir det slik, i stor grad fremover!  Vi har sett etter dere i dag, Marit&Johnny, sånn automatisk, og tenkt masse på dere!  GOD tur til Tyrkia :-)

Og vi, har seilt tilbake til Nisyros for klargjøring av båt for overfart til Kreta. Vi regner med å bruke godt og vel et døgn på seilasen. Satser på avreise tirsdag 6. august.
Havnekapteinen på Nisyros er en veldig blid dame! Og hun kjente Bård igjen, og utbrøt i det hun igjen måtte spørre om båtnavnet "Selv om jeg hadde skrevet Morgengry hver dag, så tror jeg ikke at jeg hadde klart å huske det!".

Ingelinn har tatt en koselig bilde av Bård og sendt til oss!  Nå er det foreviget på bloggen!  Dette er et typisk situasjonsbilde av Bård der han sitter i styreposisjon og følger med skipstrafikken og speider utover havet etter delfiner, havskilpadder og andre spennende dyr/fisker... :-)

Takk skal du ha Ingelinn!  Håper dere hadde en fin tur hjem igjen, du og Frode!


2 kommentarer:

 1. Hei igjen venner !
  Skrev en kommentar, men den ser ut som den er havnet hos Spurs,så jeg prøver igjen. Takker for fantastiske dager sammen med dere, og Gry det er viktig at når en seiler at noen tar ansvaret og speider etter delfiner,hvaler,skillpadder,flygefisk og annet som reker forbi.
  God seilas videre til Kreta. Masse klemmer fra Elisabeth og Bjørn-Åge.

  SvarSlett
 2. Hei, igjen! Takk i lige måde! Det er veldig hyggelig å bli bedre kjent med dere, live! :-) ... og når dere ser på dagens blogg, 7.8., så er speiderjobben særs viktig!

  Klem igjen!

  SvarSlett