En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

fredag 9. august 2013

Poseidons værmelding slo til

Nísos Dia, en øy med en litt annen konsistens enn de andre...
En dag snappet vi opp at "Poseidon Weatherforecast" var bra! Jeg har funnet nettsiden og i dag slo det ihvertfall til!  -"Rolige forhold ut av havnen. Rundt odden kunne vi riskikere 18 sek./m. (det var det!!) og utover dagen ville det bli roligere forhold. Dvs. 10 sek./m.. Det stemte forbløffende!! Flotte forhold i dag, om enn noe motstrøms. Vi er litt "dyppet i saltvann" i dag også, men sånn er det visst i Hellas!

Det viser seg at det mest verdifulle vi gjør på vår ferd, er å snakke med andre seilere. Hvordan får de tak i skikkelig værmelding? Er det noen steder de kan anbefale? Hvordan holde båtene skikkelig vedlikeholdt? Noe mat som egner seg bedre enn annet ombord? Noen øser ut av sin kunnskap og vi kan sitte stille å lytte og prøve så godt som vi kan å huske alt de sier! Stedsbetegnelser har vi ihvertfall funnet ut ikke alltid er like lette å forstå. Noen uttaler stedene på engelsk, noen er mer rutinerte og klarer det på gresk. Og vi, sier til hverandre: "neste gang, løper vi og henter kartet, så kan de
Til og med her har de satt opp en kirke!
krysse av der, hvor drømmestedet er!" :-)

Nå ligger vi ved en liten øy, "Dia", noen nautiske mil utenfor der hvor vi ble anbefalt å gå inn...., til "Iralkion". Underveis i dag konkluderte vi nemlig med at vi har jo alt ombord som hjertet kan begjære, og dermed blir det en natt på svai! Her ligger vi "trygt" for anker, ihverfall hvis ikke vinden snur tvert om!  Vi har nemlig dykket begge to, og ca. 25 meter til barbord, er det er STOR stein, som vi faktisk kunne STÅ på! Hmmmm. Den står avmerket på kartet..., men ikke DER! ;-) Vi holder roen, foreløpig!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar