En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

torsdag 15. august 2013

Peloponnisos, Pylos

I nydelig soldenedgang ankom vi, etter vel 12 timer og ca 80 nautiske mil Pylos, fremdeles i Hellas. Iflg. Pilot-boken er det både tollere og politimyndighet her, så her kan vi få sjekket oss ut av Hellas i passene våre.

Vi har hatt en fantastisk seiltur i dag, rene surfeturen!  Vi er blitt ganske gode på å lese værmeldinger, så dette lover bra for overfarten til Italia.

I rekordfart fikk vi fylt vann & diesel fra kaien og "vann-mannen" anbefalte oss å gå til Police Autority. Om vi hadde kalt de opp på VHF-kanal 12 når vi kom inn?  Det hadde vi gjort, så da satte han opp et stort smil og ønsket oss velkommen til Pylos.

Vi kledde oss i "bytøyet" og fant Police Autority. Og der satt det en hyggelig kar med T-skjorte som hadde et STORT NORSK flagg over hele ryggen!  Og jeg observerte at han også hadde et
norsk flagg på kortebuksen sin! Dette lovet meget bra!;-)

For å si det kort og greit: han ble meget begeistret da han hørte at vi kom fra Norge! MEN at vi hadde tenkt oss til Italia, skjønte han ingen ting av!  Han ba oss tenke oss ordentlig om og komme igjen i morgen! Og ellers kunne han fortelle at vi ikke kan sjekke ut av landet i morgen, fordi grekerne feirer Marias dag i morgen! Tollerne hadde allerede hengt hengelås på kontordøren sin, så de hadde tenkt å ta seg en dag fri, i morgen! Det ser ut som vi blir i Hellas, og Pylos en dag til. Så kanskje vi får med oss en aldri så liten feiring? Vi gleder oss, ihvertfall litt. ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar