Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

søndag 8. september 2013

En foss oppdages...;-)

Loggen vår har gått i litt i stå og det er "umulig" å få den til å vise farten vi utgjør i knop!  Vi får den nå i kilometer pr time!.... og det ble i dag: 7 km/t.  Vi har vært oppi, her forleden, 12 km/t.! Som dere skjønner så har vi god tid til å studere forskjellige "fenomener" langs land, hvis vi er så nærme land...., det var vi i dag ;-) Plutselig så utbrøt jeg: " En FOSS", fra det tørre fjellet!!  "Det er ferskvann", supplerte jeg, "for det gror grønt der"!!  Tørr kommentar fra min kjære ble, at saltvann renner ikke ovenfra..... ;-)) Nei, så
sant! Må han alltid være så fornuftig!?!!

I bukten utenfor Benidorm hadde vi funnet ut at det lå fullt av ferdiglainete mooringsbøyer!  I og med at ankeret vårt slo seg alldeles vrangt da jeg tok det "up", når jeg skulle trykke "down", natten i forveien, hadde vi "lyst" på mooring! Ankeret vårt har altså slått seg "litt" vrangt! I det vi slo på motoren i morges for å gå, hørte vi er merkelig lyd!  "Propellen", er ikke som den SKAL utbrøt vi".  Bård stormet under dekk for å sjekke, jeg satt meg i "styreposisjon".  Og pluselig hørte jeg
en "kjent" lyd!  "Ankerkjetting på vei opp!".... og det av seg selv!  Storming frem på dekk for å sjekke, jo ganske riktig, ankeret var på vei opp!!  Vi fikk slått av sikringen, og dermed fikk vi tenkt oss noe om!... Hva i alle dager er det som skjer, ett anker som lever sitt eget liv? Med litt om og men fikk vi ankeret vel opp, sikret det vel og mot Benidorm bar det, i sakte fart, vinden var ikke så mye å "skryte" av.

Vi hadde tenkt på ankerligge i bukten utenfor selve byen!  Reklamen sa at vi kunne ligge for mooring!  MEN, nå er det september måned og sesongen er slutt og alle mooringene var inndradd - det sto jo ingen sted!    Men, men vi fikk nå sett Benidorm fra sjøsiden!  Og fruen ble noen "forskrekket"!  Er dette en storby!??  Høyblokkene sloss om å være lengst og flottest og vedlagte bilde er nok den som tar "kaken", når den blir ferdig!
Gurimalla, dette var nå veldig "voldsomt", synetes nå jeg! Kanskje jeg må revurdere min "drøm" om å seile inn til NewYork, på egen kjøl,  med Frihetsgudinnen på styrbord side.... ;-)) ??

Ja, ja!  Det er alltids et håp og like utenfor storbyen ligge Isla de Benidorm. En liten øy, men noen mooringer, for seilere som oss som liker delfinshow om ettermiddagen og å se byen... litt på avstand ;-)
Alt vel ombord! Natten vil vise om vi sover godt på svai.. igjen!  Vi mangler noe søvn, så det hadde vært greit med en rolig natt! ;-)

2 kommentarer:

 1. Hei på dere, har ikke vært inne på siden på noen dager. Skal si skrivelysten er stor. Har nå fått lest meg opp. Ingen skader etter landkjenningen håper jeg. Godt å høre at ferskvannsproblemet er løst.
  Smakte sushien ?
  Vi er på Costa del Geitanger. Elisabeth har siste sommerferie uken nå. Ikke sol i dag, men det regner heldigvis ikke. Var ikke klar over dette med bildene som vi kan trykke på, men er nå oppdatert på det.
  Kos dere videre og selvfølgelig Hils til Bård.

  Klem fra Elisabeth og Bjørn-Åge

  SvarSlett
 2. Kjære begge to!! Skrivelysen har alltid vært mitt gebet!.... ;-) "Forfatter", sier Bård at jeg skulle vært..... :-) MEN nå er det bloggen jeg får tatt meg ut på!!!

  Landkjenningen gav en liten skrape/flisete ror og en dult i kjølen, skal bli spennenede å få den opp på land å se hvordan det ser ut! Inntil nå har vi dykket og blitt beroliget! Eller... da vi seilte i under 4 knop i dag... så sa jeg så morsomt at det sikkert var det "flisete" roret vårt som gav utslaget!!

  Sushirest. så meget suspekt ut, så vi tok ikke sjangsen! Det ble udmerket paelja på en kinesisk restaurant! Den var god, men både du og vi hadde helt sikkert spandert litt mer grønnsaker og fisk og litt mindre ris... ;.)

  Klem fra oss også som har spist middag/kvelds på en restaurant som du/dere hadde blitt imponert over! Ingen make på vår tur hittil!!! ;-)) (Anbefalt av Marit i Torreviaja) og vi var der i 2008 også!! ;-)

  Klem fra oss begge!!

  SvarSlett