En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

torsdag 5. september 2013

10 timer for motor!

Vi talte 9 mannskap ombord!  Og da klarte vi sikkert ikke regne med kokken, hun/han var nok under dekk. Jeg observerte at Bård beundret forstagene, og kunne nok godt tenkt seg et av dem ihvertfall.... ;-) 4 slike seilbåter lå side om side inne i Palma, Mallorca.

Værmeldingen leste vi i går og de sa vind opp i 10 sek./m., og fra øst! Fin sløreseilas for oss!  Vi ventet til kl. 10:00, med å komme oss avgårde, ingen vind.  Vi får starte litt for motor da, sa jeg optimistisk! Det ble 10 timer for motor til Ibiza. Vi ligger helt nordvest på øyen, i en liten bukt som heter Portinatx. Vi kom inn etter mørkets frembrudd, men det ser fint ut. Akkurat i skrivende stund har en "klovn", det må jo være det? underholdning for barna på land, (det kan vel ikke være voksne ??), så det gjomer utover i bukten der vi har ankret opp, sammen med et ti-talls andre båter.  Jeg har notert med i loggboken fra 2008 at her lå vi med s/y Spurs og koste oss veldig. Morgendagen vil gi svar på om denne havnen er verd å merke seg!
Ellers har katedralen sin historie! Mallorkanerne kaller den Sa Seu og det sies at den er Spanias mest spennende bygning!. Beliggenheten like nede i havnen gjør den til den fineste beliggenheten til noen katedral i verden!  Og historien, eller legenden sier at Jaime den 1 av Aragón fikk en voldsom storm da han var på vei med sitt mannskap for å erobre Mallorca i 1229. Ha bad sin bønn til Gud om å bringe ham og hans mannskap i sikkerhet, så skulle han bygge en praktfull kirke til hans ære! Katedralen ble bygget, men ble først helt ferdig i 1587. Dessverre fikk vi ikke besøkt katedralen, det får vi ha tilgode ;-)
Alt vel ombord! Vi satser på en liten økt i morgen til nærmeste "tettsted", San Antonio.

2 kommentarer:

 1. Tenker nok at dere trenger litt ny informasjon om Ibiza. Fant følgende av interesse :"Ibiza Nightlife with its various beach bars, disco bars, pre-party bars, famous clubs & parties, discotheques & numerous Ibiza events is definitely the place to be". San Antonio undoubtedly remains one of the top clubbing destinations in Europe and is host to vast amounts of both newcomers and returners each year. Combining chilled out days and upbeat nightlife, experiencing the unique energy of Ibiza is an opportunity not to be missed!
  Dere har mye å glede dere til:-)Venter på en fyldig rapport om hva dere får oppleve :-).

  SvarSlett
 2. Hei, på dere! Dette hadde jammen vært gøy å oppleve sammen!! Du og jeg, Marit kunne jo stilt med våre nyinnkjøpte båtkjoler anno 2013! ;-) Rederparet skjønner at de må ta på seg "gode" sko for nattens begivenheter, og hvem vet, kanskje jeg blir nattens dronning?

  Nå er det like før shopping på merecano, så kan kvelden senke seg over begivenhetene ;-)

  Klem fra oss begge!!

  SvarSlett