En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

fredag 30. august 2013

Som plommen i egget!

Dagens tunfisksalat!
Da har vi forlatt Italia og har ankommet Spania! Overfarten gikk over all forventning og fruen kan ihvertfall ikke klage da hun finregnet turen i ettertid til å ta 23 timer!  Hun må visst ha det som plommen i egget!!  For turen tok vitterlig 42 timer, jeg ble rask korrigert av min kjære ektemann.  Går det an å glemme 1 døgn?

Overfarten fra Sardinia til Menorca var overmåtelig grei. Foranfortvers og aktenfortvers i vindretning kan vi ikke klage på.  Vi har nesten glemt at vi har motor ombord!! ;-) Vi har begynt å se noen skyer og temperaturen har sunket 5 grader. Sjøen har ikke vært så lett tilgjengelig
Den italienske grense er passert!  Det spanske gjesteflagget heises til første saling!

Bård har begynt på bok nr. 2 "Kadaverdoktoren"

Marina Club Náutica, Menorca
for å observere interresante naturfenomener, men vi må si at vi har sett et par delfiner danse rundt båten og en flygefisk flyge minst 30 meter avgårde! Lurer på hva den hadde etter seg?? Ellers er det utrolig lite båter på sjøen, vi ser så og si ingen! Vi har seilt over 200 nautiske mil og sett og møtt 5 båter!

Vi ankom Menorca, Mahón kl. 05:00 i stummende mørke. Da hadde vi redusert på seil, i håp om litt mindre fart for fruen liker ikke å ankomme land i bek-svarte-natten!  Men vinden økte på og synsinntrykkene likeså!  Cruiceskip på barbord side?  Ser de oss?  Lasteskip større enn 50 mtr. på styrbord side, har de oppdaget oss!  Og i alle dager, trenger de alle de lysene på land?  Midt på svarte natten?? Det er da merkelig at vi alltid ankommer land når det er natt?!?! Udmerket navigasjon fra rederparet gjorde at vi anket opp på Isla Quarantena kl 05:45, sammen med 2 andre seilbåter. Vi stupte i køy, siste natt seilas var slett ikke 2 timer på og 2 timer av! Skjønnhetssøvnen varte i 3 timer! Da dunket en høflig kar på skutesiden og fortalte oss at her var det forbudt å ankre opp! Ojsann, Pilot-boken er ikke ajourført!  Vi hevet ankeret, tok frokosten underveis i medvind ;-) og endte opp på andre siden av Menorca - Ciutadella, club Nàutic Ciutadella etter 5 timer! Og her ligger vi til kai for 131 EUR!  I alle dager? For en pris for noen tamper i land!  Jeg håper vi får litt valuta for pengene våre!! :-)

2 kommentarer:

 1. Ja, er det ikke rart med alle de lysene på land. Har blitt lurt mangen ganger når vi har ankommet i mørke. Da er det bare til å stole på den ruten man har laget på plotteren ( dersom man har gjort det ), er ihvertfall en fordel.
  Hils gubben.

  Klemmer fra Elisabeth og Bjørn-Åge

  SvarSlett
 2. .. ja og her på Mallorca er de tydeligvis så kry over alle sine huler/grotter og de må man jo også se laaangt til havs.... ;.))
  Tenk i dag så vi en seilbåt som lå inni en av grottene!! Det må jo ha vært en meget kjentmann spanjol!! Stilig!!

  ;-))

  SvarSlett