En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

tirsdag 20. august 2013

Reggio Calabria, Italia

Vi ankom havnen kl. 04:15 om morgenen, i bekmørket! Det var jo litt dårlig "planlagt" kan man si, men vinden ville det slik og vi ville ikke "guffe på for motor"!

Det er litt av en by vi har havnet i. Her er det ikke mye pent å se på! Søppel overalt og svært lite trivelig bebyggelse. Men, men, får vi diesel og vann her, får vi være fornøyde.

Jeg har klart å lese meg til at 2 greske! bronsefigurer av noen krigere ble gravd opp her fra mødden i 1972. De må jo ha vært noe forbauset de som oppdaget hva de hadde funnet! For en opplevelse! De ser fantastiske ut fra bildene jeg ser, tenkt de er fra 430 år f. Kristus! De er nå tatt vare på, på et museum. Bård så noe forbauset på meg når jeg nevnte museum......, vi gikk ikke der, for å si det slik! ;-)
MEN diesel og mat var førsteprioritet! Vi tok sekken og trillebag'en med oss og trasket avgårde!  Vi var ikke kommet særlig langt ut av marinaområdet før en TAXI fløytet ivrig på oss og ropte ut gjennom vinduet: "Mama-mia, babinos, buon giorno! Og hvem andre enn Saverio, som vi hadde lest om i Pilot-boken, var det som var så hjertelig!  Her var det bare å satse alt på ett kort og sette oss inn i bilen og håpe på at vi ikke ble robbet!

Vi fikk en fantastisk opplevelse!  Ja, hadde det ikke vært for Saverio hadde vi ikke hatt det så gøy og fått sååå mye å ledd av på debriefingen vel tilbake i båten!  Dette var litt av en original! Han tok oss kjapt med til nøstet sitt, som han drev "skipshandel" fra.....  Vi endte opp med 6
flasker rødvin, 6 flasker hvitvin (uten etikett), han og konen hadde laget det hjemme på kjøkkenet. 1 DIGER OST, (hjemmelaget den også!) den var GOD, men når skal vi få spist opp all den osten? :-) 2 stykker med hjemmelaget skinke! Vi trengte kun å betale for 1 stk, den andre var suvenir! Han kjørte oss til Supermarkedet OG han kjørte oss til slutt til grønnsaksmarkedet!  Der snek han seg til et kyss på kinnet mitt da Bård drev og betalte. Og laget et stort nummer av at Bård ikke så det, hadde Bård gjort det, "ser du den kniven der borte", hadde Saverio vært et hode kortere"!!

Nøstet hans lå helt nede på stranden og innehold omtrent alt en kunne tenke seg. Nye seter til en bil til det Italienske flagget (kilt inn i en sprekk). Alt var helt nedstøvet, men Saverio smilte fra øret til øre! (Jeg skal ikke si noe om hvordan det så ut inni kjøleskapet! Men Saverio så jo rimelig frisk ut, så vi satser på at vi vil overleve vi også... ;-))


Bilder fikk vi ta! Da Bård og han stilte seg utenfor nøstet, på den private stranden hans, oppdaget han plutselig at Bård var jo så høy!  Bøy deg ned, jeg må ta meg bra ut!

Han tenkte ikke på det, da jeg og han skulle fotograferes.....

Diesel fikk vi på kanner dagen etter.  Bård måtte være med han på "tur", og på bensinstasjonen  ble han presentert som en venn og fikk rabatt og måtte sitte på bakrommet å ta en kopp kaffe med betjeningen! ;-)

Dette ble en opplevelse for livet!

2 kommentarer:

  1. Vi er så heldige at vi har opplevd taximannen 2 ganger. Og vi kommer aldri til å glemme han. Og osten han lager er noe av det beste vi har spist. Og både vin og skinke gikk ned på høykant. Og ingen ble dårlige :-)... Men byen snakker vi ikke så mye om.Den var ikke særlig.. Nå må dere se etter båtene som fanger sverdfisk! De er et artig syn og helt spesielt for Messina :-)

    SvarSlett
  2. Godt å høre!! GOD "underveis-mat" er det og litt til!! Kanskje vi inviterer noen italienere ombord på Servinos gode mat?

    Sverdfiskerne så vi!! Det var bare så forbasket at det kom en av de mange ferger og stengte det virkelig gode utsynet vi kunne hatt til de!! Ahhhrrr.!!

    SvarSlett