En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

søndag 11. august 2013

Ormos Kapsalion, Nísos Kythira

Vel 83 nautiske mil tilbakelagt i dag. Dvs. 12 timers hyggelig økt på havet med dertil fine opplevelser underveis :-). Timene går ihverfall forrykendes fort, kan jeg fortelle.

2 delfiner ble observert, ikke så lenge at jeg fikk opp fotografiapparatet, men dog...  Trimøvelsene blir tatt FØR kl. 12:00! En 1/2l. flaske fylt med fine stener fra en strand gjør nytten som manual. Ellers tar vi "planken". Brit; jeg må innrømme at jeg kun klarer 20 sek. pr dd., men bare vent til denne turen er over, da blir det 60 sek.!, minst!!

Vi har hatt fin vind! Først foranfortvers, så aktenfortvers! Og på slutten fikk vi til og med 2 knops strøm med oss, så da ble det velstand ombord! Nautiske mil bare "kostet-avgårde"!

Bølgene som vi hadde på tvers i hele dag krydrer tilværelsen! Det blir da litt av et c-moment å komme seg under dekk og sette sjøben, for å finne seg litt lunsj, f.eks.!

Nå ligger vi ankret opp utenfor et lite sted som heter Kapsalion. Kapteienen har som dere ser, snorklet og sjekket at ankeret har festet seg trygt for svai-ligge i natt.... ;-)

4 kommentarer:

 1. Eg har troen på dere!;)

  Det ser fint ut! Regner med at det er varmt og godt i været der nede nå? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Tonje! Været ja, det glemmer jeg nesten å si noe om! Vi har over 30 grader i luften (i skyggen) og i skrivende stund er det 26,3 gr. i sjøen! Utrolig deilig. Vi seiler i bikini, selv om det blåser "hatter-og-høy" ;-) Solkremen står parat på styrbord side! Ellers må vi innrømme at vi sitter mest i skyggen. MEN vi har fint soldekk.... for gjester! ;-))


   Slett
 2. Veldig viktig å ha Canon i beredskap. Ropes det delfin så må aparatet vere i hånden i løpet av sekunder. Dette ble vi god på. God tur videre. Klem fra Elisabeth og Bjørn-Åge.

  SvarSlett
 3. Hei, igjen! Du har så rett, Canon må være i beredskap! Skal bruke kvelden på å finne ut en ny, egnet plass ;-) Vi har også lyst til å bli gode på delfinscoop!

  SvarSlett