En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

tirsdag 27. august 2013

Man kan ombestemme seg

Klokken 12, presis, la vi fra kai fra Marina di Capitana. Målet var Menorca. Vinden sto oss bi og vi nøt seilasen mot sydspissen av Sardinia. MEN, hva skjedde - vinden snudde tvert om, gikk opp i 14 sek./m. og bølgene? de tørnet ikke! Litt rådslaging ombord og vi så på de flotte strendene mot land..... finnes det et sted langs kysten her hvor vi kan ankre opp og ligge over natten? Vi tørnet s/y Morgengry tvert om, medvindseilas mot land! Og endte opp i den lokale seilforeningen, Porto D'Agumu. Her er det jo kjempeflott, for en idyll! Nå var vi jammen heldige! ;-)

Og her sitter vi og mimrer om en av hendelsene i
sommer! Bård holdt på med å barbere seg, "shaine" seg opp som vi sier her ombord, da VHF'en gav fra seg en lyd: "è d muli å få bort en pose med isbiter, til s/y Spurs?" Bård var ikke vanskelig å be! Her ser dere han, med kledelig barberskum! Mannskapet og deres gjester ombord i s/y Spurs fikk seg en god latter og isbiter!! Snakker om luksus!

Ellers har vi fått den glede av å høre en italiensk jolletrener stå å "gaule" på land til sine entusiaistiske jolleseilere. Hadde dette vært en norsk jolletrener, hadde han fått sparken og bedt om å dempe seg! Jeg skal si at italienere kan snakke! Og du-og-du hvor HØYT og MASSE! Bergenserne blir jo meget beskjedne i dette selskapet, ;-))

4 kommentarer:

 1. Ja den ismaskinen var god og ha. Mangen gode og kalde drinker husker jeg. Ja og isbiter levert av selveste sommernissen. Sverdfisken må ha vert
  litt av et syn. Det så aldri vi.
  Kos dere videre på ferden.

  Hilsen Costa del Geitanger.

  SvarSlett
 2. Vi savnet jo ikke ismaskinen så lenge vi hadde morgengry med:-). De lagde alltid et ekstra lager til oss i Spurs.
  Ellers er mannskapet i Haugesund og tar igjen litt familietid :-)
  Klem fra oss

  SvarSlett
 3. For en service, han mangler bare en nissehue og drakt så hadde han sklidd rett inn i julenisse rollen med det "skjegget" der;)

  SvarSlett
 4. Hei, igjen! Dette var hyggelige kommentarer, og 3 på en gang!! Høydepunktet på dagen i dag! :-)

  SvarSlett