En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

onsdag 30. oktober 2013

Dorada, flertall: dorados ;-)

Vi blir mer og mer "motige"!  Må innrømme at det nå, stort sett har gått i frossen fisk eller hvis vi har vært heldige, så har vi klart å få tak i ferske filèer.

Men ved hjelp av Geir Sætre, Bårds tidligere kollega, som har skrevet "Ta en spansk en, en reise i mat og drikke", klarer vi oss bedre og bedre i kjøtt & fiskedisken.

I går vågde vi oss på Dorada, gullbrasme sier vi visstnok på norsk. Det står å lese i nevnte bok at den sannsynligvis er den beste og dyreste fisken som vi kan få. Vår nærbutikk hadde Dorados på tilbud i går, til EUR 2,95 pr stk, HEL (uten innmat, den tok fiskehandleren ut FØR hun veide fisken). Fisken var mellom 400-600 gr., så vi slo til med hver vår, og helstekte dem. Fiskehandleren hadde også god teknikk med å ta vekk skjellene på fisken, for ellers blir det jo ikke så "enkelt" å helsteke den. Kjøttet var fast og saftig. Vi fikk et herrmåltid!

Ellers så synes vår tyske nabo, Ernst, at det stadig lukter så godt fra vår yacht ;-), så i dag lurte han på hva vi hadde tenkt å ha til middag? En dag reker, så blåskjell, dernest krabbe, helstekt kylling og i går dorada, dette vil jo ingen ende ta?! Jeg har sagt til Bård at vi får invitere han på baccalao à la Bjerkås før han reiser hjem en tur. Og det klarer vi sikkert å få til ;-)

Ellers har vi det bra. Mye shopping for tiden, bl.a. mer sikkerhetsutstyr som trengs, eller er pålagt, for turen over. Alt til vårt eget beste! Vi får trimmet masse, for ikke alle butikkene ligger her nede på kaien ;-), så vi blir godt kjent her i Las Palmas og med butikkeierne. For vi kommer jo igjen og igjen... ;-) I den ene butikken er det til og med en som snakker norsk, finnmarking!


2 kommentarer:

  1. Dorada er godt men congrio (havål) er best! Spør i fiskebutikken. Den ser ut som hy og helvete men smaker som den deiligste breiflabb. Må steikes. Gjerne marinert med hvitvin, hvitløk og basilikum. Lykke til!

    SvarSlett
  2. Hei, på deg Ingelinn! Det høres jo spennende ut, det må vi prøve! Har slått opp i vår følgesvenn, "Ta en spansk en" og han beskriver også fisken som god om anbefaler steking med en haug med hvitløk. Vi får nok teste den ut en dag. Til i dag har vi faktisk kjøpt entrequet, men det var før vi leste kommentaren din... ;-)

    Nå er det jammen ikke lenge til dere reiser nedover til Kapp Verde! Vi har møtt Colin Thomas igjen og han tror ikke han reiser herifra før den 12. De andre ARC-båtene drar den 10., så dere får kanskje akkurat med dere festivasen!?

    I alle fall, jeg tror dere får en kjempeferie. Blir sikkert deilig med litt SOL og VARME! Stor klem fra Mor

    SvarSlett