En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

fredag 28. februar 2014

Fårikålmiddag

Velkommen ombord, sier Bård!  Og jeg? Jeg hadde bestemt meg for å ta et bilde av våre gjester ved ankomst, men var litt "sent" ute....så da jeg oppdaget at gjestene nesten var steget ombord, spratt jeg opp-på benken, i cockpit'en. Der ligger det sitteputer.... de ligger ikke helt som limt fast... så dermed skled jeg... holdt nesten på å miste ballansen med kamera i hånden! TOK meg kjapt inn igjen!  Jeg er jo sprek og ung fremdeles ;-) Gjestene fikk seg en god latter og jeg fikk et godt bildet! Fårikålen smakte udmerket, laget i trykk-koker.

Skippermøtet ble tatt etter middagen og Antigua,
English Harbour, ble neste mål.  Avgang: ved soloppgang, sånn ca....

Så her ligger vi, trygt ankret opp rett innenforbi revet i English Harbour. Kjempefin plass. Sjøen er grønn. Ikke helt krystallklar, men det kan hende skyldes alle båtene som ankret opp, omtrent samtidig med oss, og dermed virvler opp mye sand.  Det skal bli spennende å se hvordan det ser ut i morgen tidlig!
Vi hadde en fin seilas i dag. Vi klarte å gjøre oss klar før s/y Dory og startet løpet. Vi hadde bestemt oss for å kjøre litt motor, dieselgenerator og watermaker i starten. Vi trengte både å lade og lage litt mer ferskvann.

Etter et par timer ser vi s/y Dory i full "speed" etter oss. De seiler tydeligvis regatta og vi?, vi er jo på seiltur i Karibien! Og det en seiltur, med et undervannsskrog som ikke ser ut i måneskinn!  Skjell og gress har hengt seg på og hindrer oss nok en smule...., kan man si! Det er ikke akkurat en regattabåt vi seiler rundt med lengre.  MEN vi får hun opp i 7 knop, hvis vinden står oss bi!  Ikke gale, folkens!

MEN vi må nok på land for en aldri så liten undervannsbehandling, før neste overfart, mot Middelhavet.
Nå ligger vi side-om-side med s/y Dory i English Harbour på Antigua. Her ser det jammen flott og idyllisk ut.  Vi gleder oss til å  ta jollen til land i morgen og utforske øyen nærmere.

... og kanskje møter vi våre venner fra England og Jersey igjen - Peter og Mike!  Det skal bli hyggelig!

Alt vel ombord!  Vi gleder oss også til å besøke mange av de 365 strendene de har her på Antigua - og vi leser i reklamen at en av dem skal være rosa... ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar