En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

fredag 7. februar 2014

Masteknekk!

 Ungdommen her i St.Lucia har ypperlige forhold for å seile HELE året! Dvs. de har alltid 28 grader i luften og i sjøen. SOLEN skinner og Rodney Bay ligger for deres føtter, midt i smørøyet for seiling og vind er det nok av. «Bøyer» likeså, der det ligger omtrent 100 båter til enhver tid å «runde».  Bare for å ha sagt det….. det hender titt og ofte at seilerne må ut med tåspissene sine for å holde unna båtene de runder - de vil jo ikke lage noen riper, må vite ;-)
Men noen ganger, blir vinden for sterk, eller masten har fått juling før, ikke vet vi? Denne ungdommen brakk rett og slett masten der har seilte i et av vindkastene, om mulig litt for hardt? 
Trenerne på land tok det hele med ro!  Kameraten som han prøvde seg mot, ble den hjelpende hånden. Men tamp ombord, og med mye kryssing for å holde farten oppe…med slep, kom de seg omsider til land! Humøret var det ingen ting å si på da de krysset forbi oss. Havaristen lå meget avslappet ombord sammen med den brukne masten, mens redningskameraten med nøye presisjon, innimellom oss (100) fikk han, og seg selv, til land! :-))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar