Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

fredag 7. februar 2014

Masteknekk!

 Ungdommen her i St.Lucia har ypperlige forhold for å seile HELE året! Dvs. de har alltid 28 grader i luften og i sjøen. SOLEN skinner og Rodney Bay ligger for deres føtter, midt i smørøyet for seiling og vind er det nok av. «Bøyer» likeså, der det ligger omtrent 100 båter til enhver tid å «runde».  Bare for å ha sagt det….. det hender titt og ofte at seilerne må ut med tåspissene sine for å holde unna båtene de runder - de vil jo ikke lage noen riper, må vite ;-)
Men noen ganger, blir vinden for sterk, eller masten har fått juling før, ikke vet vi? Denne ungdommen brakk rett og slett masten der har seilte i et av vindkastene, om mulig litt for hardt? 
Trenerne på land tok det hele med ro!  Kameraten som han prøvde seg mot, ble den hjelpende hånden. Men tamp ombord, og med mye kryssing for å holde farten oppe…med slep, kom de seg omsider til land! Humøret var det ingen ting å si på da de krysset forbi oss. Havaristen lå meget avslappet ombord sammen med den brukne masten, mens redningskameraten med nøye presisjon, innimellom oss (100) fikk han, og seg selv, til land! :-))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar