Hilsen fra Bård og Gry

Bildet mitt
Beneteau Oceanis 46 fot. Dvs. hun er 13,68 m lang, 4,25 m bred og stikker 1,92 i dybden. Den stolte dame er produsert i Frankrike. Er registret i NOR/NIS og lyder kallesignalet LN5002

fredag 7. februar 2014

Er det rart vi blir forvirret??

Grønt til styrbord og rødt til barbord og så har vi motorlaterner og akterlaterner som er hvite… som lyser og som sier noen om oss når vi er til havs. MEN det skal være sagt, det er slett ikke like lett å se, på havet, hva som kommer mot oss? På tvers av oss? Eller seiler de sammen veien som oss?  Du-og-du hvor mye «rart» vi møter underveis!! Laterneføringskurs har de ihvertfall ikke! Du har mange potesielle «kunder», Odd!

Det hadde vært så utrolig greit, om alle, hadde hatt en viss kunnskap om grønt, rødt og hvitt! Motorkjøring? Seilføring? De som har riktig laterneføring, ser vi jo med en gang hvor skal og ikke minst: vi er ikke på kollisjonskurs!
Se bare på dette?  Seilskuten som forlater bayen vi ligger i. Det er dette vi «risikerer» å møte, langt til havs. Styrbord og barbord laterne i toppen av masten? Kanskje et slags tricolor?? Men det skal jo ikke være en tippekonkurranse når vi seiler, langt til havs, og ønsker av alle ting, og ikke støte på noe eller noen!! 

Akkurat dette seilskipet hadde vi ikke støtt på!  De hadde jo «festlysene» på også!  Langt til havs, så det for oss ut som ETT eneste LYS!  En UFO!! Ikke noe annet kan vel med sine fulle fem seile til havs med ALLE LYSENE TENT??  De er jo ikke alene i denne verden?! Eller hva sier du Johnny??

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar