En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

torsdag 20. februar 2014

Indian River

Vi våknet til pøsende regnvær og lurte litt på om dette var rette dagen til ekspedisjon, men iflg. vår «Pilot-bok» er Indian River den mest populære attraksjonen i Dominica, så vi håpet at været skulle bedres noe!!  Som dere ser av bildet til høyre, med Trude og Jon i kledelige safarihatter, så kunne vi ikke klage på været når ekspedisjonen startet.

«Indian» kommer av at indianerne bodde her i det 16. århundrede. I dag, så bor etterkommerne litt opp i «høylandet", og de er veldig påpasselig på at de gifter seg med hverandre. De vil ikke at rasen skal dø ut, så dermed og «dessverre" så er det en viss «fare» for at fetter& kusine gifter seg med hverandre.  
Elven ligger like ved her vi har ankret opp, så her har vi virkelig sjangsen for å få et aldri så lite historisk sus over dagen. Vi må bruke guide med miljøsertifikat og båt med mulighet for å ro for å besøke elven. Det er mange å velge mellom, men vi falt for Alexis. Strait kar!


Indian River har tett jungel rundt seg og det er et rikt dyreliv og fiskeliv her. Fiskene kommer fra havet og legger sine egg her, og vi hører spennende fuglelyder ihvertfall! Som dere ser så har Mangrovetrærene slyngende røtter og i jorden ser vi landkrabber som holder til her, de lager små hull i jorden, omtrent som makkene hjemme, så dermed er jorden rik og luftig! Ja, hvis man trenger ett nytt tre, så er det bare å sette grenen ned i jorden, og «vips» begynner ett nytt å gro opp.
Vi så Iguaner og andre fugler, men å huske hva alle heter som han nevnte er ikke helt godt! I enden av elven var en aldri så liten lokal bar med rum servering, selvfølgelig skulle jeg til å si!  Vår udmerkede guide kunne også fortelle at i en av sideelvene til elven ble deler av filmen Pirates of the Caribbean 2 filmet. Ohaiii! 

Ellers har de faktisk 365 elver på Dominica, en for hver dag i året, det var jo lett å huske!
Ellers hadde han en annen liten kurisoitet å fortelle:  Husker dere den palmehatten som Tonje bl.a. hadde på seg i julen? Palmehatt var bondens beskyttelse mot solen når han var ute og arbeidet. En Palmehatt er ganske så stiv i utformingen/stoffet, så issene til bøndene bar veldig preg av palmehattbruk og mye hard arbeid. MEN det ga også et vitnesbyrd om at dette var en arbeidsom kar, et godt koneemne må vite.

… og når vi først er i gang med å bli kjent med Dominica, en utrolig frodig øy, har vi meldt oss på en guidet tur til «waterfalls» i morgen. Ja, så blir det spennende om en nordmann blir imponert over det da…. ;-)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar