En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

torsdag 20. februar 2014

Waterfalls

Det er jo flott da, selv for oss Nordmenn! Og det er så fint å se at det dominanske folket tar vare på sånne flott perler som dette! Det finnes faktisk mange slike fossefall her på Dominica, ett som faktisk heter Victoria falls også, men der var ikke vi. Victoria Falls ligger syd på øyen. Vi var på utflukt på den nordlige delen av Dominica.
 Vi lurte på om vi skulle ha vekkerklokken på, sånn for sikkerthetsskyld, for å være klar til klokken 10:00, Caribien time…, men vi har jo aldri sovet så leeenge om morgenen, så vi tok sjangsen. 

Vi var ferdige i god tid, inkl. 10 svømmerunder rundt båten, litt filosofering med kaffe/te-koppen, litt andre båtsysler, OG med vann, ekspedisjonshatter og gode sko. Alexis var ganske så presis han også, ihvertfall innenforbi det akademiske kvarter. Han takset oss inn til minibussen, som vi skulle dele med noen italienere viste det seg, og ellers passer han på båten mens vi er på ekspedisjon, en ca. 6 timers tur! 

 Herreminhatt, hvordan skal dette gå? 6 timer vekke fra s/y Morgengry??

Vi hadde en fantastisk tur!  Guiden vår, bussjåføren altså, syntes det var litt dumt at de ikkeengelsktalende italienerne satt fremst i bussen, for da kunne han jo ikke fortelle noe underveis….. Vi sa at han bare kunne snakke så høyt han kunne, resten ville vi ta med vår ungdommelige hørsel :-) !
De er stolte av sin øy, det domicanske folk!  Her bor de, her lever de og kan ikke tenke seg et annet paradis på jord! 

Noen av spørsmålene vi stilte smilte vår guide bare skjelmsk av, f.eks. mitt spørsmål om hvor kaldt det kunne være i den elven som vi kjørte over?  Det så jo akkurat ut som en norsk elv som kom rennene ned fra Galdhøgpiggen!  
«Dere tenker temperatur", var det kloke svar jeg fikk, "vi har to årstider her på Dominica, den kalde og den varme. Den kalde er nå i februar, den varme begynner i mai!»  Da kan jeg tilføye at elvetemperaturen var helt sikkert over 20 grader, sjøtemperaturen er jo 25! Jaha, så vi er altså på seiltur i den kalde perioden??  Hmmm.


Guiden vet å begeistre damene. Hver vår blomst fikk vi i håret, halvveis på den guidete turen, og ikke nok med det, vi fikk også hver vår «papegøyeblomst», ved veis ende :-) 
 Hus bygget med planker = moderne!  At trær står i "veien" midt der hvor en har tenk å bygge drømmehuset, fikses lett :-)
 Dette er den "gammeldagse" måten å bygge hus på. Vi så ikke så mange av de, men noen fantes det fremdeles og de fungerer greit. Med 20 gr.+ som minimumstemperatur lever du godt i denne eneboligen her!  Og skjekk den utsikten da, folkens? Ingen kan klage på den, ihvertfall!!

 Jon&Trude er også med på tur. 

Jons store drøm var å selv få hugge seg en bananstokk, var det muligheter for det var hans spørsmål til guiden. Etter uttallig stopp underveis hvor guiden bare «forsvant» inni buskene, kom plutselig tommelen opp!  Her hadde Jon en sjangs til å få oppfylt sin drøm, ihvertfall en av dem! 

Han fikk dessverre ikke hugge selv, men opplevelsen å  stå å kikke på bananhøstingen var stor, som dere ser...

Alt-i-alt, en vellykket tur.  Litt «slitne», med utrolige mange inntrykk, entret vi s/y Morgengry 8 timer og 17 minutter senere!!! 

Bare for å ha sagt det. Vi fikk ikke hvile hodene våre særlig lenge, for opp ved siden av oss hadde Peter & Mike i s/y Ear of Ethernity ankret opp. De vinket begeistret til oss da vi kom og så tok de seg en rotur bort til oss. Vi delte en flaske rødvin, studerte pilotboken sammen og gode/dårlige ankringsplasser ble utvekslet.  

Neste gang vi ser Peter&Mike blir på Antigua. I mellomtiden skal vi, sammen med s/y Dory seile rundt omkring i Guadeloupe! 

Avreise: i morgen tidlig….. :-)


2 kommentarer:

  1. heisann begge to:-) Vi får reisefeber når vi leser hva dere får oppleve. Og det er godt dere legger ut noen portretter av dere selv innimellom, slik at vi kan se hvor godt dere ser ut :-) Her hjemme har vi hatt varierende vær i det siste. med litt sur vind. Mannskapet har vært i Hgsd og jobbet med bofellesskapet. Og mye spennende på gang :-) Skal skrive mer når det blir avklart i nær fremtid. Kos dere videre.Klem PS: savner dere :-)

    SvarSlett
  2. Hei på dere!! Bofellesskapet tenker vi veldig på.... ;-) Du må holde oss orientert!! Akkurat nå sitter vi på en cafè - helt i strandkanten.... åhhh det er såååå deilig. Vi seiler så sakte vi kan mot målet.... foreløpig ett sted i Middelhavet! Klem

    SvarSlett