En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

onsdag 26. februar 2014

Blikk stille - blega hav

Ja, Marit & Johnny det går faktisk an, å ikke føle et vindpust, ikke se en krusning på havet. Noen av bildene jeg har tatt denne gangen, er dedikert dere :-) MEN vi er jo litt lure, luddige ville vi kanskje sagt på begensk, og prøver å lese, så godt som vi kan, vær og vind, å legge turen deretter. (Oj, det var mange å’er og og’er).

Den store planen var å dra inn til hovedøyen på Guadeloupe, Basse-Terre,til byen Pointe a Pitre for «alle» sier at der er de SÅ serviceminded og skaffer deg alt du trenger på no-time. Vi trenger nye batterier, fremdeles. Må lade 2 ganger i døgnet.  Ikke at det er et stor must, eller så sensasjonelt.  Det ser jo ut som de fleste her borte gjør det og de vi snakker med, gjør også det…. 

Bortsett fra s/y DORY da, som fikk nye batterier i Las Palmas, heldiggriser! 

Vi våknet om morgenen til ØS-PØS - ja det kan jeg si - skal si det kan regne her nede, så og si nesten HVER ENESTE dag!  Vi kan ikke ligge oss til om natten med ventilene åpne, da er det garantert at det kommer en drusabyge, og den har 45 graders vinkel på seg og smetter inn ventilene våre! :-)

MEN det må innrømmes, at vi stort sett har STRÅLENDE SOL, men skyer rundt-omkring-forbi.

Planen med de servicemindede marinebutikkene på Basse-Terre, ble forandret da vi om morgenen snakket med noen nordmenn inne på utsjekkingskontoret. -"Oj, dere snakker fransk? Virkelig en fordel i disse trakter!"
Fransken vår er like dårlig som Guadeloupe-folkets engelsk! Kanskje det ikke er noen god idè å gå MOT vinden for de batteriene sine sin skyld?

Vi er ikke vanskelige å snu. Nå er omkvedet at Antigua er den "store" øyen for innkjøp av "maritime mangler". Vi trakk pusten dypt et par ganger og satset på at sistnevnte råd er de beste! :-)

Så de to siste dagers seilas har vært meget behagelige, i le av Basse-Terre, ikke en bølge, bare bitte-lite vind... akkurat passelig for å ha ute
fiskesnøret!  Og der må s/y Dory på banen igjen! Tror dere ikke at DE fikk en tunfisk og ikke VI? UTGJORT! Og attpåtil fikk de landligge på Pigon Island, og ikke vi, så dermed kunne de ikke invitere oss på middag heller. Ahrrr. Regner med at det kommer bilde av tunfisken, 80 cm.!, på bloggen deres; jordomseiling-med-dory.com MEN i dag har vi invitert de på fårikål!  Ja, dere leser riktig, fårikål.  Har klart å få tak i et lammelår, så da er det bare å satse alt på ett kort!

Mr. Bjerkås har brukt en del tid på, i dag, for å fikse agnene våre. Så i morgen, i morgen den dag, på vei til Antigua, blir det fisking, fisking med stor F. Kjenner at jeg allerede nå begynner å glede meg til å kaste loss fra denne rolige lille byen, Deshais.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar