En hilsen fra Bård og Gry

Plutselig - sommeren 2015 fikk vi følelsen igjen, om å være på havet, være en del av elementene, komme inn i båtens rytme og du og du hvor vi savnet det! Så dermed ble det besluttet en litt lengre seilas sommeren 2016.

Det er ikke snakk om de 13.951,9 nautiske mil, og 25 forskjellige land og 145 havner/ankringsplasser vi skulle legge bak oss, som i 2013/2014! Målt distanse ble til slutt 1.499 nautiske mil som er seilasen fra Croatia/Hvar/Vrboska til Spania/Torrevieja.

24 døgn brukte vi på turen, litt lengre tid enn vi planla. Og det var ikke så mange havner vi hadde tid/anledning til å besøke, men Korcula/Croatia, Tropea og Procida / Italia, Mahon / Menorca, Mallorca og Formantera.

Men jeg nådde jobben til avtalt tid, såvidt, og det er jo et poeng :-)

søndag 23. februar 2014

Guadeloupe, Terre de Haut

Iguana. De ser vi mange av.  Koselige dyr ;-)
Så er vi på de franske øyer, nærmere bestemt Terre de Haut. Vi måtte jo selvsagt bestige en topp, hele 110 m.o.h. og der var det et fort Napoleon. Okei, har Napoleon vært her også? Vi visste at konen hans var fra Madeira..., men det er langt fra Madeira til Guadeloupe! Og når vi synger sangen Napoleons med sin hær over alpene dro... så får vi ikke noe inntrykk av en sjøfarenes mann.... Her må noe sjekkes ut! Wikipedia er vår hjelpesmann. Napoleon sendte faktisk "noen" menn hertil, for i disse distriktene, for å kalle det, det, har det vært mye frem-og-tilbake mellom England og Frankrike, spesielt.


Bakket inn til land og der har hun blitt :-)
MEN til og med SVERIGE har hatt domener her! Det står å lese: "4. februar 1810 erobret britene øygruppen under Napoleonskrigen, og ved den anglo-svenske alliansen av 3. mars 1813 ble den overlatt til Sverige, som fra 1784 hadde annektert øya Saint-Barthélemy i området. Ved Paris-avtalen den 30. mai 1814 ble øygruppen solgt til Frankrike for 24 millioner franc, et beløp som umiddelbart ble brukt til betaling av den svenske statsgjelden, mens de forventede rentene av beløpet ble avsatt til et eget fond (Guadeloupefondet). 

Svenskene beholdt imidlertid øya Saint-Barthélemy fram til 1878."
Vi skal besøke en av øyene som virkelig bærer preg av å ha vært svensk: GUSTAVIA. Her kan vi se at gateskiltene er merket både med svensk/fransk navn!
 Men det blir noen sjømil til.... ;-) Men vi gleder oss :-)

Her ser dere Bård i kjent stil: Sekken på ryggen, safarihatt på hodet og speidende etter s/y Morgengry.  Det er deilig å bevege på kroppen, vi trenger det. Og akkurat på denne turen fikk vi kjenne ørlite på lungekapasiteten. Det står ikke så verst til, men tenker nok at innen vi er ferdige med denne seilturen, må nok noen flere tinder bestiges for å få opp pust og lungekapasitet igjen! :-)
Internettkafeéns utsikt. s/y Morgengry ligger bak palmene

Indianerne var her lenge før Columbus "oppdaget" dette landet.  Disse indianerne tenker jeg er egentlig på Indian River på Dominica. Det var sånn Alexis beskrev dem for oss.
Trude i sitt rette element!  Som skipper på seilskuten!!  Ingen  tvil om at skipperen har kontroll over situasjonen og gleder seg vilt til videre ekspedisjon i de Karibiske farvann!!
Fort Napoleon, sett forfra. "Museèt var godt vedlikeholdt, sett med karibiske øyne. Vi fikk gå fritt omkring, helt til "vaktmesteren" på stedet skulle til lunsj (og de skulle jonvitterlig stenge om 10 minutter - og da skulle vi høre en "skipsklokke" ringe/bjelle! MEN neida, vaktmesteren husjet oss mot inngangsdøren/utgangsdøren - og det var ikke snakk om å ta noen bilder underveis. Pronto-pronto. Han levde ihvertfall ikke som en karibier!  De lever sakte, men seiler fort! :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar